Emberölés gyanújával nyomoznak a kólibaktériummal fertőzött pizzák miatt

pizza
Vágólapra másolva!
Fertőzés ütötte fel a fejét az élelmiszeripari óriás gyorsfagyasztott pizzákat előállító gyárában.
Vágólapra másolva!

Bűnügyi nyomozásba fogott a francia ügyészség, miután a Nestlé Buitoni márkájú pizzagyárában E. Coli (kólibaktérium) fertőzés ütötte fel a fejét, ami akár egy halálesetet is okozhatott – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság. Ahogy korábban az Origo megírta, a Nestlé március 18-án bezárta két gyártósorát a Franciaország északi részén található Caudryban, miután két élelmiszerhigiéniai ellenőrzést követően az illetékes hatóság leállíttatta a gyártást. A gyártósorokon hetente 100-150 ezer pizzát állítottak elő.

A csütörtökön indított ügyben

a hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés kapcsán nyomoznak, miután az élelmiszerbiztonsági szabályok megszegése 14 embernél betegséget váltott ki, míg egy ember esetében a halál oka is lehetett.

Az esetről elsőként beszámoló francia rádiók, az RMC és a BFM a helyi egészségügyi hatóságokra hivatkozva 56 esetről szereztek tudomást. Csaknem mindegyik fertőzött 1 és 17 éves kor közötti.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A kólibaktérium normális esetben az emberek és az állatok emésztőrendszerében él és ártalmatlan, azonban bizonyos törzsek erőteljes hasi fájdalmat, véres hasmenést és hányást okozhatnak.