Közel félezer ember koronavírusra kiutalt támogatását kaszinózta el egy férfi

internet, veszély, szerencsejáték
Az online kaszinókban hamar egy kisebb vagyon nyakára hághat az ember.
Vágólapra másolva!
Majdnem ötszáz alacsony jövedelmű háztartás Covid-19-kártérítését kapta meg - tévedésből - egyetlen  férfi Japánban, aki az összeggel kaszinós ámokfutásba kezdett – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves japán férfi 46, 3 millió jen (kb. 131 millió forint) kormányzati támogatást kapott a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdésére, ami ténylegesen 463 személy járandóságát jelentette. Ez az összeg adminisztrációs hiba folytán került hozzá, ő azonban nem volt rest: két hét alatt eljátszotta a teljes összeget.

Az online kaszinókban hamar egy kisebb vagyon nyakára hághat az ember. Forrás: Origo

A példa nélküli eset Japán nyugati részén, Abu városában történt, ahol az összeg visszautalását, és a jogi költségek megfizetését követelik a fiatalembertől peres eljárásban (természetesen a neki járó 100.000 jen kivételével). A férfi azonban nyomtalanul eltűnt. Mint kiderült, a férfinek ekkor nem volt állása, mert felmondott, de állítólag beleegyezett abba, hogy visszaadja a pénzt, amit azonban állítása szerint leemeltek a bankszámlájáról.

Ügyvédje azt közölte:

a teljes összeget online kaszinóoldalakon játszotta el két hét leforgása alatt a mobiltelefonját használva,

és hozzátette, hogy ügyfelének "nehéz lenne" visszaadni a pénzt, hiszen nincs jövedelme, sem félretett vagyona.

– nyilatkozta a fiatalember ügyvédjén keresztül, aki azt állítja, védence együttműködik a hatóságokkal, de a pénzt nem tudja visszaadni.

A hatóságok szerint azonban a bűnbánat kevés lesz. Az összeg visszaszerzése érdekében először is bíróság elé kellene citálniuk a bűnöst, ám a legújabb hírek szerint a szerencsejátékos megint nem ad életjelet magáról. A hatóságok azt állítják, hiába keresik.

A prefektúra közben kiutalta a rászorulóknak korábban megítélt, fejenként 100.000 jen segélyt, a város vezetője pedig megígérte, hogy mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a közösség pénzét.