Két ember meghalt, további nyolc pedig megsebesült a chicagói McDonald's előtt történt tömeges lövöldözést követően - írja a Daily Mail Online

A lövöldözés a Chicago Avenue metróállomás melletti McDonald's étteremnél történt csütörtökön helyi idő szerint 22 óra 40 perc körül - közölte a chicagói rendőrség. Az áldozatok közül egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, ő valószínűleg a CTA Red Line metróvonalán sérült meg - mondta Juan Hernandez főnök, a chicagói tűzoltóság szóvivője a Chicago Tribune-nak. Az áldozatokat egy közeli kórházba szállították, mindannyian súlyos vagy kritikus állapotban vannak.

A lövöldözés során meghalt két ember személyazonosságát a rendőrség még nem hozta nyilvánosságra, annyit azonban elárultak, hogy egy férfit már őrizetbe vettek, és a fegyverét is elkobozták. 

Átmentünk az utca túloldalára a boltba, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy lövöldözés kezdődött- mesélte a 18 éves Deonna Jackson szemtanú az ABC 7 Chicagónak.

A lövöldözés utáni káosz közepette egy nő hisztérikus állapotban próbált információkhoz jutni a rendőröktől: "Milyen kórház? A bátyámat lelőtték!"

A lövöldözés körülményeiről további részleteket még nem tettek közzé, a nyomozás folyamatban van. 

A városban az elmúlt években egyre brutálisabb erőszakhullám söpört végig. A múlt hétvégén a chicagói belvárosi Millennium Parkban történt halálos lövöldözést követően egy tinédzser meghalt. A városvezetés ezt követően pedig szigorította a fiatalokra vonatkozó éjszakai kijárási tilalmat.

Címlapi képünk illusztráció!