100 családból 96 készül a gyereknap megünneplésére

család társasjáték kikapcsolódás szórakozás
Az egész családnak jó szórakozás lehet az új társasjáték - illusztráció
Vágólapra másolva!
A magyar szülők és nagyszülők átlagosan 11.800 forintért vásárolnak online, és 7.600 forintért választanak gyereknapi ajándékot az áruházakban a család legfiatalabb tagjának a Regio Játék értékesítési adatai alapján. A jeles alkalomra már 1-2 héttel korábban megkezdődik a bevásárlás, legtöbben egy új szabadtéri játékkal, kreatív készlettel vagy könyvvel, kifestővel lepik meg a gyermeket.
Vágólapra másolva!

A Regio Játék friss kutatásában 3.482 fő vett részt, ez alapján a szülők és nagyszülők közel fele már 1-2 héttel május utolsó vasárnapja előtt megvásárolja a gyereknapi ajándékot; ebben az időszakban nagyjából 30 százalékos forgalomnövekedést tapasztal egy átlagos májusi héthez képest a vállalat. A válaszadók 46 százaléka online és áruházban is vásárol, 29 százaléka kizárólag személyesen választ, a kitöltők egynegyede pedig csak az internetről szerzi be a készleteket.

Gyaraki Dávid marketingvezető elmondta:

Hozzátette: "Május utolsó 2 hetében egy átlagos online vásárlói kosár 11.800 forint, az áruházi pedig 7.600 forint értékű, ezek 34 százalék, illetve 5 százalékkal magasabb összegek a tavalyiaknál."

Illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: David Prado Perucha

A játékkereskedő kutatása alapján a kitöltők 40 százaléka 3-5 ezer forintért vásárol gyereknapi ajándékot, további 26 százalék 5-8 ezer forintért, míg 25 százalék 8 ezer forintnál is többet szán a meglepetésre gyermekenként.

„A felmérésünk eredményei is alátámasztják, hogy a szezonnak megfelelően a szabadtéri játékok a legkelendőbbek, ezenkívül sokan kreatív játékkal vagy könyvvel és kifestővel kedveskednek a gyermekeknek" – mondta el a marketingvezető. A játék mellé zsebpénzt mindössze a szülők és nagyszülők 6 százaléka ad, jellemzően 4 ezer forint feletti értékben.

Május utolsó vasárnapját 100 magyar családból 96 ünnepli, ilyenkor a döntő többség (52 százalék) egy helyi gyereknapi programon vesz részt, de sokan kirándulással (30 százalék) és állatkerti látogatással (28 százalék) dobják fel az ünnepet. A vállalat kutatása alapján a trambulin, az ugrálóvár és a kézműves foglalkozások vonzzák a legtöbb gyermeket ezen a napon.

A top 10 gyereknapi játékkategória a Regio Játék értékesítési adatai alapján online vásárlás esetén:

  1. Szabadtéri játék
  2. LEGO
  3. Társasjáték, kártya
  4. Autó, jármű
  5. Kreatív, fejlesztő
  6. Sportszer, labda
  7. Játékfigura
  8. Plüss
  9. Baba, babakocsi
  10. Bébijáték