"Az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat, Magyarország még mindig a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítja Európában" - közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Nissho Hungary Precíziós Kft. újhartyáni gyáravató ünnepségén kiemelte: az ukrajnai háború miatt előálló újabb világgazdasági nehézségek komoly kockázatot jelentenek a fizikai, gazdasági és energetikai biztonság szempontjából is.

A kormány vállalása egyértelmű: megvédjük a családok számára eddig megtartott rezsicsökkentés eredményeit, a nyugdíjakat és a teljes foglalkoztatást - fogalmazott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissho Hungary Precíziós Kft. gyáravató ünnepségén ÚjhartyánbanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette: ennek jegyében születtek meg előző nap a kormány friss döntései a rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozásáról.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy az időszakosan bevezetett szektorális különadók semmilyen módon nem érintik a termelést folytató vállalatokat.

"Továbbra is Magyarország biztosítja a legversenyképesebb beruházási környezetet, a legalacsonyabb adókat Európában" - hangsúlyozta.