Rúzsa Magdival és Tóth Gabival készül a HírTV a Nemzeti Összetartozás Napjára

Vágólapra másolva!
A HírTV ünnepi műsora június 4-én 10.00 és 15.00 között kerül képernyőre. A csatorna ismert arcai: M. Dobos Marianne és Gerhardt Máté beszélgetnek majd vendégeikkel, határon innen és túl. A magyar történelem egyik legtragikusabb napján - amely idén egyben egyházi ünnep is - közéleti szereplők, határon innen és túl élő magyarok vallanak majd: mit jelent számukra az összetartozás.
Vágólapra másolva!

"Feszes műsor lesz" – mondta el M. Dobos Mariann, aki egyben a műsor egyik szerkesztője, ötletgazdája is.

– tette hozzá M.Dobos Mariann.

A fő helyszín a stúdió, ahol Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese beszél 10-től 11-ig, majd őt váltja Horváth Zoltán Terézvárosi plébános, aki a mise végéig, 13.30-ig lesz a vendégük. A HírTV stúdiójába várják a vajdasági Csantavérről származó Rúzsa Magdit 11 órára, Tóth Gabit pedig kapcsolják.

Az Össznemzeti Zarándokvonat másfél ezer igaz szívű magyarjával együtt utazik majd a HírTV stábja: a nézők által jól ismert, egyéni, különleges hangulatú tudósításokkal jelentkező Illés Péter tudósít majd a fizikai és lelki utazásról:

– tette hozzá Illés Péter.

A HírTV ünnepi műsora június 4-én 10.00 és 15.00 között kerül képernyőre Forrás: HírTV

- mondta el Zámodics Attila a műsor másik szerkesztője.

Az Ukrajnában zajló háború szomorú aktualitást ad az emlékező műsorfolyamnak: fél kettő után Brenzovics Lászlót a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét és Pesty Lászlót várják a stúdióba. A 300 percen keresztül tartó műsorban kapcsolnak a nemzet főterére, a Kossuth-térre is. Papp Ágota a Parlamentből számol majd be a Nemzeti Összetartozás Napjához köthető rendezvényekről. Ágota élőben mutatja majd be az Európa és a világ legszebb épületének választott, frissen átadott Néprajzi Múzeumot is, ahol az összmagyarság kultúrkincsét őrzik.

– nyilatkozta Velkovics Vilmos a HírTV hír-főszerkesztője.

A képernyőn láthatják majd a Rákóczi Szövetség rendezvényét, ahol Kövér László mond beszédet, és kapcsolnak a diaszpórában élő magyarokhoz: Kanadába és Németországba is.