Milliárdos lett LeBron James

Los Angeles Lakers v Toronto Raptors GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
TORONTO, ON - MARCH 18: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers dribbles the ball against Scottie Barnes #4 of the Toronto Raptors during the first half of their NBA game at Scotiabank Arena on March 18, 2022 in Toronto, Canada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Cole Burston/Getty Images/AFP (Photo by Cole Burston / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy milliárdos lett LeBron James. Ezzel pedig ő az első aktív NBA-játékos, aki elérte ezt a vagyoni szintet.
Vágólapra másolva!

A Forbes szerint a Los Angeles Lakers sztárja több mint 1,2 milliárd dollár (440 milliárd forint) adózás előtti bevételt könyvelhetett el. A kosaras az elmúlt 19 évben három különböző csapattól kapott fizetése 383 millió dollárt (141 milliárd forint) tett ki, míg a reklámokból és más üzleti vállalkozásokból származó bevétele pedig meghaladta a 900 milliót (331 milliárd forint) a magazin szerint.

A Nike, az AT&T, a Pepsi és a Walmart cégekkel kötött jövedelmező reklámszerződések mellett LeBron úgy alakította ki az üzleteit, hogy részesedést szerzett ezekben a márkákban, így osztalékot kap a nyereségből.

LeBron James a Lakers színeiben egy NBA-meccsen Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Cole Burston

A négyszeres NBA-bajnok emellett például egy fitneszstartupba és egy pizzériába is befektetett, illetve a SpringHill Entertainment tévé- és filmstúdióba, amelyet a Forbes 300 millió dollár (110 milliárd forint) körülire értékelt. A stúdió a Space Jam című film elkészítésében is segédkezett. A film, amelyben ő játszotta a főszerepet, világszerte 163 millió dolláros (60 milliárd forint) bevételt hozott a kasszáknál.

LeBron régen kitűzött célját érte el azzal, hogy milliárdos lett. Figyelemre méltó, hogy a Forbes listáján Michael Jordan az egyetlen másik milliárdos kosárlabdázó. Ő ezt csak 2014-ben érte el, több mint egy évtizeddel a visszavonulása után.