Ezeken a helyeken folytatódik a NAV országos ellenőrzéssorozata

NAV, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, épület
Budapest, 2020. május 9. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás cégtáblája a VIII. kerületi Delej utca 20-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 23. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Június 1. és 12. között Budapesten ellenőrzik a kertépítéshez kapcsolódó ágazatokat: kertészeteket, barkácsüzleteket, tüzépeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését vizsgálják.

Június 1. és 30. között Budapesten ellenőrzik a kitelepüléseken, piacokon értékesítő szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a kávé-, kávéőrlemény forgalmazókat.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatának cégtáblája a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben Forrás: MTI/Róka László

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

Áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat. Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • június 9. (csütörtök) Nemesnádudvar és Sükösd

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 6. és 12. között

  • szerdán Pécsett, a Vásárcsarnok üzleteiben,
  • csütörtökön Mohácson, az állateledel- és takarmányboltokban,
  • pénteken pedig Pécsett, a menüztető vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022 júniusában a megyében ellenőrzik a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. június 7-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal logója Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal - Facebook

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 23. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 7. (kedd) Fegyvernek
  • június 8. (szerda) Mezőtúr
  • június 9. (csütörtök) Szolnok
  • június 10. (péntek) Martfű

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. június 7. és 10. között az állateledel- és horgászboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. június 7. és 10. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 7. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • június 8. (szerda) Balassagyarmati járás,
  • június 9. (csütörtök) Pásztói járás,
  • június 10. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kisállat-kereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal cégtáblája Forrás: MTI/Róka László

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 23. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • fagylaltozóknál,
  • vendéglátóknál,
  • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye építkezésein továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.