A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán - közölte a FIABCI Magyar Tagozata az MTI-vel.

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

Az alábbi galériában bemutatjuk a díjazott épületeket: 

A hazai díjazottak a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatának átadóján. Kattintson a képre, hogy lássa a kitüntetett épületek fotóit!Forrás: FIABCI
  • A többfunkciós épület és a fenntartható ingatlanfejlesztés kategóriákban aranyérmet nyert a Szervita Square Building.
  • Az örökségvédelem kategóriában a Komáromi Csillagerőd végzett az első helyen. 
  • A városfejlesztés kategóriában a BudaPart lett az első helyezett.
  • A közcélú infrastruktúra fejlesztés kategóriában az első helyezést a Millenáris Széllkapu Park érte el.
  • A Váci Greens E és F irodaházak pedig ezüstérmes elismerést kaptak irodaház kategóriában.

Az idei eredményhirdetésen vehették át díjaikat a tavalyi nyertesek is: a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Metrodom Panoráma Lakópark és a Himalájában, Zanglában található szolár iskola első helyezést, a városligeti Millennium Háza, a MOME Campus és a XIII. kerületi Klapka Központ pedig második helyezést ért el.