A tehetős afrikai vezetők vagyonának nagy része közösségi adományokból, vállalkozásokból, örökségből, állami adókból és egyéb üzleti vállalkozásokból származik. Ugyanakkor a kontinens uralkodóinak vagyona között hatalmas különbségek vannak. Cikkünkben összegyűjtöttük Afrika leggazdagabb vezetőit, akiknek több tízmillió dollár a nettó vagyonuk, és befolyásuk az ország határain túlra is elér.

Az afrikai vezetők közül sokan hatalmas összegek felett rendelkeznek a saját közösségükön, országukon belül, illetve azon kívül is. Jelentős befolyással rendelkeznek világszerte: a listán szereplő uralkodók közül többen globális nagyvállalatok irányításában is vezető szerepet töltenek be.

A vezetők némelyike a semmiből építette fel a vagyonát. A legtöbben közülük sikeres vállalkozásokat indítottak, de vannak, akik elődjeik örökségének köszönhetően gazdagodtak meg. Az uralkodókat a TheRichest legfrissebb adatai alapján rangsoroltuk.

A képre kattintva megismerhet a leggazdagabb afrikai uralkodók közül ötöt. Ám a ranglista első 3 helyezettjéről csak a következő oldalon olvashat!

A képre kattintva megnyílik a galéria, amely öt dúsgazdag afrikai uralkodót mutat beForrás: AFP/Kola Sulaimon

Lapozzon, hogy megismerje a világ 3 leggazdagabb afrikai uralkodóját!