Fontos bejelentést tett egy népszerű áruházlánc

házhozszállítás
Kíméld a pénztárcádat és felejtsd el a házhozszállítást!
Vágólapra másolva!
A Tesco tapolcai hipermarketje is csatlakozott a Tesco Otthonról szolgáltatáshoz, így újabb mintegy 23 ezer háztartásban érhető el online az áruházlánc több mint 13 ezer friss és tartós terméket tartalmazó kínálata. Ezzel a Balatonnál már csaknem 70 ezer, országszerte pedig már közel 2,5 millió otthonban rendelhetnek az online a vásárlók. Az áruházlánc tovább bővítette a Foodpandával való együttműködését is, ezzel pedig már 47 Tesco boltból szállítanak ki a futárok akár 30 percben belül, szerte az országban - áll a társaság közleményében.
Vágólapra másolva!

A Tesco tovább bővítette online üzletágát, melynek eredményeként nemrég Siófokon és 19 környező településen, most pedig Tapolcán és a vonzáskörzetében lévő további 38 településen élő vásárlók számára vált elérhetővé a kiszállítás. A vállalat a frissen csatlakozott területeken a tapolcai hipermarketéből szolgálja ki a Tesco Otthonról online rendeléseit, ahol mintegy 10 fővel növelte a csapat létszámát.

Országszerte így már közel 2,5 millió háztartásban és 631 településen vagyunk jelen" - mondta Martin Coulam, a Tesco-Global Zrt. operációs igazgatója.

A vásárlók a Tesco honlapján vagy Androidon és iOS-en is elérhető mobiltelefonos alkalmazáson keresztül tudnak bepakolni a virtuális kosarukba és rendelést leadni. A rendeléseket a Tesco a kiválasztott idősávban, akár már aznap házhoz szállítja. A korábbi kétórás kiszállítási idősávokat az áruházlánc országszerte nemrég egyórásra csökkentette, így jobban tervezhetők a nyári programok, de a legtöbb esetben lehetőség van személyes áruházi átvételre is.

Illusztráció Fotó / Shutterstock

A Tesco bevezette továbbá a fix árazást, ami azt jelenti, hogy a megrendelés leadása és a kiszállítás napja között a rendeléshez tartozó termékek árai főszabály szerint változatlanok maradnak.

Ha a termékek ára a megrendelés és a vásárlás kiszállítása közötti időszakban megváltozik (pl. azért, mert véget ér egy akciós ajánlat), az nem érinti a rendelés végösszegét, kivéve, ha a vásárló közben módosítja a rendelését. Ez esetben módosításkor eldöntheti, hogy elfogadja-e a módosítás napján érvényes árakat, vagy változatlanul hagyja a megrendelést az eredeti árakkal.

A Foodpanda futárai már 47 Tesco üzletből viszik ki akár fél órán belül a rendeléseket a boltok körülbelül 5 kilométeres körzetében.

A Tesco Doboz Webáruház továbbra is az ország minden pontján elérhető a vásárlók számára, akik több ezer termékből – köztük tartós élelmiszerekből, kozmetikumokból, tisztítószerekből és egyéb háztartási cikkekből, babápolási termékekből vagy állateledelekből – válogatva állíthatják össze rendelésüket, amelyet a Magyar Posta szállít házhoz 3-5 munkanapon belül.