Budapest egyik legnagyobb ökoparkja épül meg a Szőlőliget Ökopark Kft. beruházásaként a XVII. kerületben. A Naplás-tó tájvédelmi körzete szomszédságában fekvő 38 hektáros területen az elmúlt fél évben szemmel látható mértékben növekedett az építkezések száma, egyre több beruházó, illetve tulajdonos kezdi meg a munkát - írja a magyarepitok.hu.

Az új városrész kialakítása során a családi házak és ikerházak mellett a közintézményi övezetben kap helyet egy

  • 75 férőhelyes óvoda,
  • kétcsoportos bölcsőde,
  • háromszintes szolgáltatóház,
  • felnőtt- és gyermekorvosi rendelő,
  • gyógyszertár,
  • illetve a közparkban megvalósuló étterem egy közel 5000 négyzetméteres látványtóval.

A B Build&Trade Kft. és a Scorpio-Trans Kft. kivitelezésében megvalósuló projektek a tervezett ütemezés szerint zajlanak.

A 4000 négyzetméter összterületű, háromszintes iroda- és szolgáltatóház földszintjén 30-45 négyzetméter nagyságú üzlethelyiségeket alakítanak ki.

Az I. és II. emeleten helyet kapó 40-60 négyzetméteres irodák és apartmanok építése során a városi életmódhoz igazodó belterek stílusos kombinációt alkotnak, hiszen a kényelmet ötvözik a praktikussággal.

A II. emeleten két nagyobb alapterületű, tágas terekkel, különleges tetőterasszal rendelkező, prémium kategóriájú szolgálati lakás valósul meg. Az épületben két felvonó fog üzemelni, és összesen 78 gépjármű parkolása lesz biztosított, emellett 26 darab kerékpártárolót hoznak létre.

A szolgáltatóház építését előreláthatólag 2023 decemberében fejezik be.

Galériánkban bemutatjuk a park fejlődését:

Az ökopark látványtavaForrás: magyarepitok.hu

A szolgáltatóháznál jelenleg a vasbeton szerelési munkák zajlanak, már a II. emelet szintjén járnak a szakemberek. A szerkezetkész állapotot legkésőbb nyár végére szeretnék elérni, annak befejezését követően a vázkitöltő falazásnak állnak neki.

Az óvoda épületének szerkezetépítési és válaszfalazási munkáit befejezték, jelenleg a tetőszigetelési, épületvillamossági és épületgépészeti alapszerelések kezdődtek meg. 

Szintén a közintézményi zónában helyet foglaló egészségügyi centrum kapcsán elkezdték a tervezéssel kapcsolatos egyeztetéseket. Az élménytó mellett létesítendő étterem megkapta az építési engedélyt, így annak kivitelezése előreláthatólag 2023-ban elindul.

A lakópark egészét tekintve is kiemelten érzékelhető az előrehaladás. Az MB Vincellér Kft. beruházásában 2022. január közepén indult „Furmint Házak 2" néven újabb 78 lakás épül, jelenleg a szakipari munkákat végzik, a lakások 72 százaléka már vevőre talált.

Több, mint 65 telken folynak az építkezések, gyorsan haladnak a kivitelezők, a beruházók és a magántulajdonosok. Ennek a dinamizmusnak köszönhetően nem csak a „Furmint Házak 1" lakásaiba, az AH Otthon Kft. társasházaiba, de számos ikerházba, családi házba is beköltöztek már a tulajdonosok.