Beperelték a Teslát a cég volt dolgozói

Tesla, logó, autó
A view of a Tesla logo during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. (Elecktrek)—Tesla’s next factory is going to be in Austin, Texas and it’s going to happen quickly. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egykori Tesla alkalmazottak beperelték az elektromos autókat gyártó vállalatot, mivel szerintük Elon Musk cége jogszerűtlenül bocsátott el több mint 500 embert.
Vágólapra másolva!

A felperesek úgy érvelnek, hogy a Tesla vezetősége megsértette az amerikai szövetségi törvényeket, amikor semmilyen előzetes tájékoztatást nem adott arról, hogy tömeges elbocsátást tervez – írja a Reuters.

A keresetet vasárnap nyújtotta be Texas államban a Tesla két korábbi munkavállalója, akiket júniusban bocsátottak el a társaság nevadai gigagyárából.

A felperesek szerint több mint 500 ember veszítette el a munkáját a nevadai üzemben.

Két korábbi dolgozó beperelte a Teslát Forrás: AFP/Piroschka Van De Wouw

A felperesek úgy érvelnek, hogy a jogszabályok szerint a tömeges elbocsátásról 60 nappal korábban tájékoztatni kell az alkalmazottakat, amit a Tesla elmulasztott. A kereset szerint a Tesla egyszerűen csak közölte a dolgozóival, hogy a munkájuk azonnali hatállyal megszűnik.

A Tesla sem a leépítés mértékét, sem a perindítást nem kommentálta.

A Reuters azonban korábban hozzájutott egy e-mailhez, amelyben Elon Musk arról írt, hogy „nagyon rossz érzései" vannak a gazdaság állapotával kapcsolatban, és a Tesla akár a dolgozóinak 10 százalékát is leépítheti.

A Reuters eddig 20 olyan embert tudott azonosítani, közösségi média bejegyzések és interjúk alapján, akiknek a munkája ebben a hónapban szűnt meg a Teslánál.