Így verik át Görögországban a turistákat

Míkonosz
Vágólapra másolva!
Ha nem figyelünk, egy népszerű görög üdülőszigeten akár 600 euróra (240.000 forint) is rúghat néhány falat étel és két koktél ára - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Míkonosz, a „szelek szigete" sokak számára elérhetetlen úti cél volt már az elmúlt néhány évben is a magas költségek miatt, ami előtt még a német Handelsblatt lap is fejet hajtott, és tisztelgett a mégis odamerészkedő turisták előtt.

79 euró (31.600 forint) egy adag grillezett tintahal, 15 euró (6000 forint) a kávé


– mondták az utazók, akik az interneten adták ki dühüket a legkozmopolitább görög sziget túlzott árai miatt.

Később mások még magasabb árakról számoltak be, egy férfi elmondása szerint helytől függően 20-25 eurót fizetett egy görög salátáért, egy szuvlakiért pedig szintén 25 euró (9 900 forint) körüli összeget. Más pedig 150 eurót, azaz közel 60 ezer forintot fizetett egy adag tintahalért és 50 eurót (20.000 forint) egy pohár sörért.

Míkonosz a legkozmopolitább görög sziget Forrás: sailko/commons.wikimedia.org

Egy tengerparti bárt két amerikai turista bíróság elé is állít, miután több mint 600 euró (240.000 forint) lett a számlájuk végösszege, miközben mindössze két italt és egy tál rákfalatkát fogyasztottak.

Brenda Moulton és 19 éves lánya, Kaylea a Platis Gialos strandon jártak, amikor azt állítják, hogy a DK Oyster Bar becsábította őket az étterembe.

A páros elmondása szerint mindegyikük egy-egy mojitót és egy tányér rákfalatkát fogyasztott el, mielőtt megérkezett volna az 520,80 eurós számlájuk, amihez még hozzáadták a „kötelező" 80 eurós borravalót, így jött ki a végére a 600 euró. A hölgy nem volt hajlandó kifizetni a számlát, mire az étterem egyik alkalmazottja fenyegetni kezdte, mondván, hogy nem engedik visszarepülni az Egyesült Államokba, amíg nem törleszteni a számlát.

Kényszer hatására a nyaralók kifizették a számlát és elhagyták az éttermet – de azt mondják, egy ideig kint ácsorogtak, hogy figyelmeztessék a strand többi látogatóját az átverésre. Most jogi lépéseket tesznek a DK Oyster Bar ellen. Brenda Moulton ügyvédje, Marizanna Kikiri azt állítja, hogy ügyfeleit fenyegetés és tisztességtelen bánásmód érte.

A Platis Gialos híres drága luxusszállodáiról és éttermeiről, azonban az utóbbi időben elterjedtek a fogyasztói feljelentések a tisztességtelen árazásról és magatartásról.