Egyre nagyobb bajban a Netflix

Világhíressé vált legrosszabb üzleti döntések, galéria, 2022
LOS ANGELES, CALIFORNIA - OCTOBER 07: The Netflix logo is displayed at Netflix's Los Angeles headquarters on October 07, 2021 in Los Angeles, California. The IATSE union which represents Hollywood’s film and television production crews voted to authorize a strike, calling for better working conditions and higher pay amid a surge in streaming demand. Negotiations are ongoing but a strike may be imminent. Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb leépítést jelentett be a Netflix: további 300 állást, vagyis munkaerejének nagyjából 4 százalékát szünteti meg. Májusban is nagy leépítés volt, akkor 150 embert rúgtak ki, főként az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A leépítések azután kezdődtek, hogy a vállalat áprilisban bejelentette, egy évtized után előfizetőket vesztettek – írja a BBC.

A cég igyekszik megakadályozni, hogy az emberek megosszák jelszavaikat a nem előfizetőkkel, és továbbra is próbálják fellendíteni a növekedést.

Azért hajtottuk végre a leépítéseket, hogy a költségeink összhangban legyenek a lassabb bevételnövekedésünkkel – írta a Netflix csütörtöki közleményében, hozzátéve, hogy más területeken továbbra is vesznek fel embereket.

Forrás: Getty Images via AFP/Mario Tama

A Netflix világszerte 220 millió előfizetővel rendelkezik, és továbbra is vezető a streaming-piacon. Az elmúlt években azonban komoly riválisai akadtak, mint például a Disney Plus és az Amazon Prime Video.

A vállalat megemelte az árait többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, ami miatt több előfizetőt is elvesztettek.