Több mint 65 milliárd forintos nyereséggel zárta a 2021-es évet a Magyar Bankholding Zrt. – áll a társaság pénzügyi beszámolójában. A bankcsoport konszolidált mérlegfőösszege a 15 százalékos gyarapodást követően év végére megközelítette a 9.630 milliárd forintot, áll a társaság közleményében.

A 2021-es pénzügyi évben számos területen ért el növekedést a Magyar Bankholding Zrt. A bankcsoport mérlegfőösszege 2021-re 15,0 százalékos növekedést követően elérte a 9.628 milliárd forintot, ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai bankpiacon. A Bankholding nettó kamatjövedelme 203 milliárd forintra gyarapodott, míg teljes átfogó jövedelme megközelítette a 36,5 milliárd forintot.

A Magyar Bankholding tavaly 69,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, a teljes átfogó nyeresége pedig 65,5 milliárd forint volt. Ez köszönhető volt annak, hogy kiváló 2021-es évet zártak a tagbankok: az MKB Bank kimagasló, 60,0 milliárd forint adózott eredménye mellett, a Budapest Bank 10,8 milliárd forint adózott eredményt ért el, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank pedig konszolidáltan 2,0 milliárd forint adózott eredményt könyvelt el auditált adatok alapján.

Pénzügyileg rendkívül stabil alapokon állunk, a fúzióval és a transzformációval járó feladatok sikeres ellátása mellett, a volatilis külső környezet ellenére is kimagasló üzleti teljesítményt nyújtottak tagbankjaink. Célunk, hogy egy egységes, stabil, tőkeerős bankot építsünk, mely a bankszektorban páratlan ügyfélélményt biztosít és nemzetközi szinten is versenyképes lesz"– mondta Martzy Antal, a Magyar Bankholding pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Martzy Antal, a Magyar Bankholding pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseForrás: MKB Csoport

A Bankholding összesen jelenleg csaknem 2,5 millió ügyfelet szolgál ki. 2022. első negyedévében a tagbankok együttes ügyfélbetét-állománya meghaladta a 6.170 milliárd forintot, amelyből 4 125 milliárd forint volt vállalati, 1884 milliárd forint pedig lakossági betét. A Magyar Bankholding bruttó hitelállománya az első negyedévben meghaladta a 4.400 milliárd forintot, ebből a vállalati hitelek 2.486, a lakossági hitelek pedig 1377 milliárd forintot jelentettek.