A Promotions.hu számolt be róla, hogy forintra átszámítva, 28,5 milliós összegért kelt el egy bontatlan Vissza a jövőbe videókazetta.

Az 1985-ös Vissza a jövőbe című film minden idők egyik legnépszerűbb alkotása, amelyben Marty McFly (Michael J. Fox) időutazáson vesz részt Doki (Christopher Lloyd) időgépével azért, hogy kijavítsa a múltbéli hibákat, és egy szebb jövőt adjon a szeretteinek. 

Az 1985-ös Vissza a jövőbe című film egyik jeleneteForrás: FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images/FilmPublicityArchive/Filmpublicityarchive

A film elé sokan még a mai napig is szívesen leülnek, azonban azt kevesen gondolták volna, hogy egy texasi VHS-aukción valaki 750 ezer dollárt, vagyis nagyjából 28,5 millió forintot fizet majd ki a klasszikus egy első kiadású, szinte makulátlan videókazettájáért.

Az egykor a három részes filmben szereplő Tom Wilson tulajdonában lévő darab még az alábbi személyes üzenetet is tartalmazta:

Ez a VHS a Vissza a jövőbe első kiadása, amit a stúdió küldött nekem még annak idején. Mivel azt gondoltam, hogy a VHS formátum örökké fog élni, így elraktam későbbre, de már nem találom a VHS lejátszómat. Ez van. Élvezd!"

A VHS videókazetták közel 40 évig jelentették az otthoni videózástForrás: Shutterstock

Érdekesség, hogy az árverésen a Vissza a jövőbe-trilógia másik két részét is meg lehetett vásárolni, de azok „csupán" nagyjából 5-6 millió forintnak megfelelő dollárért keltek el.