Az Airbnb 2020-ban, a koronavírus-világjárvány idején vezetett be ideiglenes tilalmat a házibulikra és rendezvényekre, mostanra pedig annyira elégedettek lettek a tilalom eredményével, hogy szabályzatuk állandó részévé is teszik a korábban átmenetinek szánt intézkedést – tudatta a The Verge információi alapján a Világgazdaság.

A tilalom nem engedélyezi a zajos partikat, különösképp a közösségi médiában hirdetett összejöveteleket és a házibulikat. A San Franciscó-i székhelyű vállalat szerint a lépésnek köszönhetően tavaly óta csökkent az erőszak, a szabályszegések és az egészségügyi problémák száma - írja a The Guardian

Az Airbnb 2021-ben mintegy 6.600 vendég fiókját függesztette fel a partitilalom megsértése miatt (bár ez egy apró szám, tekintve, hogy a cégnek több mint 150 millió felhasználója van).

IllusztrációForrás: Sony

Amellett, hogy az Airbnb véglegesíti a partitilalmat, a cég feloldja a 2020-ban bevezetett 16 fős foglalási korlátot.

Ennek hátterében az áll, hogy rengeteg olyan ingatlan van, amelyben kényelmesen elfér 16 ember, és amelyeket sokan többgenerációs családi utazások és nagyobb csoportok esetén vesznek igénybe. Ez a konkrét irányelvi változás az elkövetkező hónapokban lép életbe – írja az Airbnb.

AirbnbForrás: InstagramFOTOGRAFIN / 385 images/Pixabay

Az Airbnb szerint a járvány idején jelentősen nőtt a bulik száma az Airbnb-s ingatlanokban, mivel az emberek a bárokból és klubokból a bérelt házakba helyezték át az összejöveteleket.

A cég már a világjárvány előtt is változtatott a bulikra vonatkozó irányelvein: 2020-ban eltávolította az eseménybarát keresőszűrőt és azt a lehetőséget, hogy a listákban megjelenő találatok - partik és rendezvények - engedélyezettek lehessenek. A cég 2019-ben a partiházakat is betiltotta, miután öt ember meghalt egy több mint 100 fős halloweeni rendezvényen egy kaliforniai ingatlanban.