Az első iPhone-t 15 évvel ezelőtt, 2007. június 29-én mutatták be a boltokban, és a termék forradalmasította a mobiltelefonok piacát. Egy látványos videós animáció azt is megmutatja, a készülék hogyan vált meghatározó tényezővé az egész amerikai gazdaságban.

Idén ünnepli bemutatásának 15. évfordulóját az iPhone, amely forradalmasította a mobiltelefonok világát, és nagyban hozzájárult az internetezési szokások megváltozásához is.

Noha hivatalosan nem az iPhone volt a világ első okostelefonnak nevezhető készüléke, ez a termék volt az, amely végül az igazi forradalmi változást eredményezte. Emellett pedig megágyazott az Apple elképesztő sikerének, melynek eredményeként a vállalat hosszú időre a világ legértékesebb cége lett.

A bemutatása óta az iPhone több mint 1500 milliárd dollárnyi bevételt generált, amivel a készülék messze az Apple legértékesebb és legnyereségesebb terméke.

Miként a Statista alábbi videóján is látszik, olyan hatalmas összegről van szó, amivel az iPhone egyedül több bevételt generál, mint egyes óriásvállalatok.

A videó azt mutatja be, hogy az iPhone-ból származó bevételek hogy alakultak egyes amerikai nagyvállalatok összesített bevételeihez képest, 2007 óta.

Hihetetlennek tűnhet, de az iPhone (az eladások tekintetében) önmagában nagyobb, mint például a Nike, a Coca-Cola vagy McDonald's.

A 15. évfordulón tehát bátran kijelenthető, hogy az iPhone világsiker lett, és valószínűleg még jó ideig velünk is marad.