Csalók próbálnak visszaélni az Aldi diszkontlánc nevével az online közösségi oldalakon. Elsősorban úgy, hogy a cég nevével létrehozott, de természetesen nem való profilokon hirdetnek nyereményjátékokat. A vállalat figyelmeztetést adott ki, illetve tanácsokat ad arra, hogyan lehet elkerülni, hogy az online felületeken a rosszakaratúak áldozataivá váljanak a felhasználók.

"Szeretnénk segíteni Nektek, hogy hogyan különböztethetőek meg a hivatalos, általunk közzétett nyereményjáték az egyre gyakrabban felbukkanó csaló oldalakétól!" - írja hivatalos közösségi oldalán a vállalat.

Tanácsuk szerint a felhasználók számára a legfontosabb, hogy az ellenőrzött oldalak mellett mindig találnak egy kék pipát, ez jelöli azt, hogy az oldal eredeti.☑️

Fontos tudnivalóként említik még, hogy cégük Facebook-oldala soha nem kér személyes és bankkártyaadatokat a nyereményjátékhoz. Ha ilyen kéréssel találkoznak a felhasználók, az biztosan nem a hivatalos Facebook-oldalukhoz köthető tartalom - hívják fel a figyelmet.