Külön útmutatót adott ki az egyik diszkontlánc a csalók miatt

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás 
 Concentrated,Young,Hacker,In,Glasses,Stealing,Money,From,Different,Credit data,screen,office,danger,robbery,hack,download,hacking,concentr
Concentrated young hacker in glasses stealing money from different credit cards sitting in dark room
Vágólapra másolva!
Csalók próbálnak visszaélni az Aldi diszkontlánc nevével az online közösségi oldalakon. Elsősorban úgy, hogy a cég nevével létrehozott, de természetesen nem való profilokon hirdetnek nyereményjátékokat. A vállalat figyelmeztetést adott ki, illetve tanácsokat ad arra, hogyan lehet elkerülni, hogy az online felületeken a rosszakaratúak áldozataivá váljanak a felhasználók.
Vágólapra másolva!

"Szeretnénk segíteni Nektek, hogy hogyan különböztethetőek meg a hivatalos, általunk közzétett nyereményjáték az egyre gyakrabban felbukkanó csaló oldalakétól!" - írja hivatalos közösségi oldalán a vállalat.

Tanácsuk szerint a felhasználók számára a legfontosabb, hogy az ellenőrzött oldalak mellett mindig találnak egy kék pipát, ez jelöli azt, hogy az oldal eredeti.☑️

Fontos tudnivalóként említik még, hogy cégük Facebook-oldala soha nem kér személyes és bankkártyaadatokat a nyereményjátékhoz.

Ha ilyen kéréssel találkoznak a felhasználók, az biztosan nem a hivatalos Facebook-oldalukhoz köthető tartalom

- hívják fel a figyelmet.