A hírességek a rendezvényeikkel is versengenek egymással, tudva, hogy minél fényűzőbbek, meghökkentőbbek a bulijaik, annál nagyobb valószínűséggel vonhatják magukra azokkal a figyelmet. Egy ilyen esemény egyrészt hosszú időre emlékezetes maradhat, másrészt nagyszerű lehetőség arra, hogy a házigazdák büszkélkedhessenek elképesztő gazdagságukkal. Így nem csoda, ha az egy-egy kulturális-közéleti eseményt - konertet, kiállítást stb. - követő úgynevezett afterparty-k külön műfajjá formálódtak az idő során. Legyen szó esküvő utáni ünneplésről vagy díjátadó utáni partiról; minden ilyen eseményre csak a legnagyobb sztárok juthatnak be, a költségek azonban brutálisak a házigazdák számára. Elevenítsünk fel néhányat ezek közül!

Elton John Oscar afterparty-ja

Elton John egyik alapítványa évek óta rendszeresen megszervezi az Oscar díjátadó ünnepség utáni bulit. A szervezők idén a korábbiakhoz képest is exkluzívabbá varázsolták az eseményt, az apropót pedig az alapítvány 30. születésnapja adta. A gálán fellépett Brandi Carlile, a vendégek pedig szinte kivétel nélkül szupersztárok voltak a maguk szakmájában – itt bulizott Lady Gaga, Demi Lovato és Kevin Costner is. Az este során 8,6 millió dollárral gyarapodhatott az alapítvány bankszámlája.

Így buliznak a legnagyobb sztárok - nézze meg galériánkat!

Travis Scott a 2019-es Astroworld zenei fesztiválonForrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Beyonce és Jay-Z Oscar afterparty-ja

Beyonce és Jay-Z bulijairól már régóta köztudomású, hogy azok mindig vonzzák a szupersztárokat, ugyanakkor exkluzívak és zártkörűek,azaz szigorúan ellenőrzik, hogy kik vehetnek ezeken részt. Az itt mulató hírességek mindegyikével titoktartási nyilatkozatot iratnak alá – tehát a házigazdák jóváhagyása nélkül elvileg semmilyen információ, fotó nem szivároghat ki ezekről az alkalmakról. Ezekre a gálákra a sajtó munkatársait soha nem engedik be, és szponzorációt sem kérnek. Ennek ellenére néhány pikáns részlet időnként mégis napvilágra kerül. Így például tudható, hogy a 2019-ben az Eleven Madison Parkban megrendezett menüt Wolfgang Puck legendás sztárséf kurátora állította össze, és csak a kaviár ára 187.500 dollárra rúgott.

Többek szerint ezek az afterparty-k valószínűleg azért népszerűek az exkluzív vendégkörben, mert a sztárok itt valóban elereszthetik magukat, nem kell attól tartaniuk, hogy paparazzi fotók készülnek róluk. 

Beyoncé és férje, Jay-ZForrás: Tumblr/Beyoncé

Cardi B 2022-es Met Gala Afterparty-ja

Az éves Met-gála afterparty-k szintén azon bulik közé tartoznak, amelyekről nagyon kevés információ szivárog ki. Minden évben más hírességet kérnek fel a házigazda szerepére. Idén a világ egyik legismertebb márkájával, a Playboy-jal közösen Cardi B Grammy-díjas amerikai rapper bújhatott ebbe a köntösbe.

Cardi B nemrég lett a Playboy kreatív igazgatója, a márka új, alkotók által vezetett platformján a buli kulisszái mögé is bepillantást engedett. A Standard luxusszállodában rendezett eseményen olyan hírességek is megjelentek, mint Donatella Versace divattervező, Emily Ratajkowski modell és színésznő és Billie Eilish énekesnő.

Cardi B a Grammy díjátadó ünnepségenForrás: Instagram/iamcardib

Sofia Vergara és Joe Manganiello háromnapos esküvői ünnepsége

A színészpáros 2015-ben a floridai Palm Beach-i The Breakers Hotelben tartotta háromnapos, 3 millió dollárba kerülő lagziját. A menyasszony ruháját a sztárok kedvence, Zuhair Murad tervezte, az esküvő utáni bulira pedig a Venetian Ballroomban került sor, ahol a 350 vendég egy zártkörű Pitbull-koncerten vehetett részt.

A menyasszonyi ruha:

 A sztárvendégek között volt Channing Tatum, Reese Witherspoon, valamint a Modern Family sztárjai, Jesse Tyler Fergusson, Eric Stonestreet, Ty Burell, Ed O'Neil és Julie Bowen, valamint Sarah Hyland.

Sofia Vergara és Joe ManganielloForrás: AFP/Jason Merritt

Paris Hilton születésnapi bulija

Paris Hilton leginkább valóságshow-sztárként és a Hilton-birodalom örökösnőjeként ismert, és mindig is a bulizós életmódja miatt szerepelt a hírekben. A 21. születésnapját – ami az Egyesült Államokban a felnőtté válás éve – pazar keretek között ünnepelte. A celeb egy ötnapos globális eseményt szervezett, szó szerint, ugyanis Londonban, Tokióban, New Yorkban, Los Angelesben és Las Vegasban is felköszöntette magát. Minden buli az előző afterpartyjává vált, ami vendégenként 75.000 dollárjába került, és 1 millió dolláros kiadást jelentett számára. Az ünnepségén olyan neves vendégek vettek részt, mint Sean Diddy Combs, Kris Jenner, Samantha Cole.

Amikor Paris Hilton keveri a zenétForrás: AFP/Valerie Macon

Sean Diddy Combs epikus Plaza-ünneplései

A rapper mestere a partik szervezésének, közülük a legexkluzívabb a White Party, ahol előírás a fehér színű öltözet. Az előadó 1998 óta ad otthont a partiknak, amelyek így éves hagyománnyá váltak. A 40. születésnapját is hasonló stílusban ünnepelte, szerény 3 millió dolláros költséggel. A New York-i Plaza Hotelben rendezett eseményen többek között Kim Kardashian, Nelly és Jay-Z is jelen volt.

Sean "Diddy" Combs és Jennifer LopezForrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

A 2021-es Astroworld fesztivált követő Drake-buli

Az Astroworld zenei fesztivált már évek óta rendszeresen megtartják, a tavalyi azonban tragédiába torkollott: a tömeg megindult a színpad felé, a tolongás pedig pánikot okozott. A felfordulásban nyolcan meghaltak, és több százan megsérültek. A Drake szervezte utóbuli már sokkal szerencsésebb kimenetelű volt: a videoárkáddal is felszerelt Dave&Buster's étteremben kezdték a szórakozást, majd betértek egy sztriptízklubba is, ahol 1 millió dollárt költött a táncosnőkre. Drake különleges vendég volt a koncerten, miközben Travis Scott lépett fel, és később egy azóta törölt videóban látták, ahogyan készpénzzel dobálózik.

Forrás: the richest