A Bloomberg számolt be róla, hogy a milliárdos Elon Musk nevére vett egy nyolc hónapos ikerpárt, akik a mesterséges intelligenciával foglalkozó cége, a Neuralink egyik vezető tisztségviselőjétől születtek.

A napokban egy bírósági dokumentum került nyilvánosságra, amely alapján az üzletember már nem kevesebb, mint kilenc gyermek édesapja.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A beszámolók szerint Musk és a Neurolink ügyvezetője még áprilisban kért fel egy texasi bírót, hogy változtassa meg a gyerekek nevét, hogy az tükrözze mindkét szülő vezetéknevét. A kérésnek a hatóság eleget is tett. 

Az ikerpár anyja Musk egyik cégének, a Neuralink egy vezető beosztású alkalmazottja. Ez a startup jelenleg egy olyan mesterséges intelligencián alapuló technológiát fejleszt, amely során chippet ültetnek a főemlősök agyába, hogy azok pusztán a gondolataikkal képesek legyenek különböző gépek irányítására.

A Neuralink telepítését bemutató ábraForrás: AFP/-

A kísérletek jelenleg majmokon zajlanak, de a tervek szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) rövidesen jóváhagyja a humán klinikai próbák indítását is.

Musk egy önfenntartó várost kíván létrehozni a Marson. A jövőbeni kolónia cégének a SpaceX-nek, Starlink műholdait használná majd fel arra, hogy internetkapcsolatot biztosítson a felszínen lévő emberek és gépek között.Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hannibal Hanschke

Musk egyenlőre nem kívánta kommentálni az egyre növekvő családjáról szóló hírt, mindenesetre, ha az általa folyamatosan hangoztatott emberlakta Mars kolónia megvalósul, annak benépesítése valószínűleg rajta nem fog múlni.