Kiderült, mely országokban fogy a legtöbb csokoládé

Fényvédelem belsőleg - ételekkel a napégés ellen! csokoládé csoki
Vágólapra másolva!
Bár sokan gondolják, hogy a csokoládét mindenki szereti, a felmérések szerint ez messze nem igaz. Sőt, vannak olyan országok, ahol a lakosság kifejezetten kevés csokit fogyaszt. Egy kutatás során megvizsgálták, hol eszik a legtöbb és legkevesebb csokoládét.
Vágólapra másolva!

Az adatokból az látszik, hogy nagyon jelentős különbségek vannak a világ országainak csokoládéfogyasztása között. Tehát kijelenthető, hogy messze nem igaz, hogy mindenki szereti a csokit.

A Statista globális fogyasztói felméréséből kiderül, hogy a csokoládé kimondottan népszerű Európában és az Egyesült Államokban. Ázsiában viszont más édességekre szavaznak a vásárlók.

A világranglista élén Svájc áll, ahol az éves, 1 főre jutó csokifogyasztás 2021-ben 11,6 kilogramm volt. Ezzel az országban a csokoládéipar 1 főre jutó bevétele 270 dolláron állt.

A nagy európai országok közül az Egyesült Királyságban az egy főre jutó fogyasztás 3 kilogramm volt, Franciaországban 3,6 kilogramm, míg Németországban 5,7 kilogramm.

Svájc a világ vezető csokinagyhatalma Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az Egyesült Államok szintén igen erősen teljesített, fejenként 9 kilogrammal. Ezzel a világ legnagyobb gazdaságában az egy főre eső bevétel 144,9 dollár volt.

Ha azonban Ázsia legnépesebb országait nézzük, akkor sokkal kisebb mértékű csokifogyasztással találkozunk.

Indiában például az egy főre eső fogyasztás csupán 1 kilogramm volt, míg Kínában ennél is kevesebb, mindössze 0,2 kilogramm.

Kínában ezzel az egy főre jutó bevétel 4,94 dollár volt.

A nyugati országokban tehát valóban igen népszerű édesség a csokoládé, azonban közel sem igaz, hogy a csoki vonzereje az egész világon lehengerlő.