Nevére venne egy pókot a világ egyik leghíresebb chipsmárkája

Kidney Garden Spider, Pringles, Scary,Spiders:,Kidney,Garden,Spider,(araneus,Mitificus) pók,
SCARY SPIDERS: Kidney Garden Spider (Araneus mitificus)
Vágólapra másolva!
A Store Insider számolt be róla, hogy nevére venne egy pókot az egyik leghíresebb chipsmárka. A chipsgyártó úgy látja, hogy a tudományosan Araneus mitificus-nak nevezett teremtmény hátán levő mintázat pont úgy néz ki, mint a brand kabalafigurájának, Mr. P.-nek a feje, és így indokolt lenne ezentúl Pringles-pókként hivatkozni rá.
Vágólapra másolva!

Egy Dél-kelet Ázsiában honos és angolul Kidney Garden Spider néven futó pók legalább köznyelvi átkeresztelését próbálja elérni a Pringles.

Az alábbi képen mutatjuk a hasonlóságot:

Bizonyos rokonjegyek (dús bajusz, gombszemek) tényleg felfedezhetők a „reklámarc" és az ízeltlábú hátának színezete között, de megtévesztőnek azért nem mondható a hasonlóság.

A Pringles a Change.org-ra már egy petíciót is feltöltött a névváltoztatás előmozdítására, és a dokumentum első 1500 aláírója számára még egy ingyen doboz chipset is beígért a vállalat.

A Kidney Garden Spider (Araneus mitificus) Forrás: Shutterstock

A kérelem címzettjei a Nemzetközi Arachnológiai Társaság és kilenc másik, a témában érintett szervezet, akiket az új név hivatalos elismerésére buzdít a társaság.

A szóban forgó Pringles chips Forrás: Shutterstock

Noha komoly esély van arra, hogy betű szerinti célját nem fogja elérni a beadvány, az általa gerjesztett internetes hírverés miatt üzleti szempontból valószínűleg kifizetődőnek bizonyul majd a kezdeményezés.