Borzasztó felvétel a tomboló portugál tüzekről - videó

tűz, erdőtűz, bozóttűz, tűzvész, fire Portugália, Forest fire in Portugal's Palmela DISASTER,FIRE,houses,PALMELA,Portugal,WILD Horizontal
PALMELA, PORTUGAL - JULY 13: Police view the forest fire close to houses in Palmela next to national road N252 in Palmela, Portugal. The fire started yesterday at 23:30 and is still burning today as it passes through the historic district of this city with a castle. The fire is currently close to a petrol station. In an effort to save their lives, some people and animals are being evacuated. Andre Luis Alves / Anadolu Agency (Photo by Andre Luis Alves / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo is beszámolt róla, hogy fullasztó kánikula és erdőtüzek pusztítanak Portugáliában, Spanyolországban, Horvátországban, Törökországban és Görögországban is. Portugália kormánya a hét elején az egész országra veszélyhelyzetet hirdetett, azonban így sem sikerült megfékezni a lángokat. A tűzvész már a legexkluzívabb környékeken is tombol, ott, ahol az ingatlanokat rendszerint 400 és 4000 millió forint közötti áron adják el, és olyan sztárok is élnek, mint Roman Abramovics, Duncan Bannatyne, John Terry és Steven Gerrard.
Vágólapra másolva!

Az alábbi megdöbbentő videófelvételen látható, amint a füst elsötétíti az eget és már a portugál autópályán is gomolyog:

A szakértők az éghajlatváltozással hozták összefüggésbe az Európa számára szokatlanul meleg időszakot.

A helyi rendőrség figyeli a házakhoz közeledő lángokat a N252-es országút mellett, Palmelában, Portugáliában, miközben megkezdték a lakók evakuálását Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Andre Luis Alves