Ennyiért lehet a legolcsóbban lakást bérelni a nagyvárosokban

Eladó lakások, eladó üzletek, ingatlan, eladó ingatlan, lakás, kiadó, Eladó lakások, üzletek Budapesten a koronavírus járvány alatt
Vágólapra másolva!
Bár a felvételi ponthatárok kihirdetésével kap nagyobb lendületet a nyári albérletszezon, a kereslet már több országrészben júliusban is erősödött - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely azt is megmutatja, hogy az egyes nagyvárosokban mennyibe kerülnek a legolcsóbb albérletek.
Vágólapra másolva!

Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője elmondta:

Hozzátette: "A háború miatt is bizonytalanabbá váló gazdasági környezet és az átlag feletti energiafogyasztásra vonatkozó piaci árazásról szóló új rezsiszabály az alacsonyabb bérleti díjú és olcsón fenntartható albérletek felé fogja eltolni a keresletet."

Hol a legerősebb a kereslet?

Pár nappal a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt a keresletet nézve a főváros mellett Győr-Moson-Sopron és Csongrád megye emelkedik ki az országos mezőnyből. Budapesten 24 százalékkal a másik két megyében 20 és 8 százalékkal nőtt az ezer kiadó lakásra jutó kereslet idén júliusban.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ennyiért lehet a legolcsóbban bérelni

A portál sorra vette a teljes kínálatának legolcsóbb 10 százalékába tartozó kiadó lakásokat, hogy kiderüljön Budapesten és a megyeszékhelyeken mennyiért lehet a legolcsóbban ingatlant bérelni. Bár Budapesten az összes albérletet nézve júliusban 195 ezer forint volt az átlagos összeg, a legalacsonyabb bérleti díjjal rendelkező lakásoknál havonta 130 ezer forintnál is alacsonyabb a havi bérleti díj.

Győrben 150 ezer forintnál járt az átlagos bérleti díj, ugyanakkor a legkedvezőbb áron kínált albérletek havi díja 113 ezer forintot tett ki. Szegeden a 140 ezer forintos városi átlaghoz képest 94 ezer forintért kínálták a legolcsóbb albérleteket. Az egyetemvárosok közül például Debrecenben 107 ezer forint, Veszprémben 130 ezer forint, Miskolcon 75 ezer forint, Pécsen 90 ezer forint volt a legolcsóbban elérhető albérletek havi díja.

A fiatalok azzal tudják leghatékonyabban csökkenteni a lakhatási költségeiket ezekben a hetekben, ha a teljes kínálatot átböngészik, és lecsapnak a még kínálkozó legjobb ajánlatokra a piacon.

Balogh László ugyanakkor hozzátette, hogy az albérletdrágulás ellenére még mindig vannak megfizethető vagy olcsóbbnak mondható kiadó lakások a kínálatban.