Több millió dollárnyi ékszert és drágakövet loptak el egy páncélautóból az őrök pihenője alatt

gyémánt Diamonds, illustration JEWELLERY luxury STONE DIAMOND jewel brilliant gift REFLECTION precious gem crystal
Gyémántok
Vágólapra másolva!
Több millió dollár értékű ékszert és drágakövet loptak el Kaliforniában, egy szállító autóból. Az őrök ugyanis épp pihenő tartottak, amikor őrizetlenül hagyták a járművet. A tolvajok pedig gyorsan ki is használták a lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Épp egy San Francisco-öböl menti ékszerbemutatóról szállították a drágaköveket Los Angelesbe, amikor a jármű megállt egy dél-kaliforniai pihenőhelyen, a múlt héten.

A Brinks nevű biztonsági céghez tartozó jármű őrzői pedig épp szünetet tartottak, amikor a tolvajok lecsaptak a kincsekre

– írja a The Guardian az illetékes rendőrségi közlemény alapján.

Az őrök július 11-én, hajnali 2 óra körül jelentették a rablást, miután észrevették, hogy a kocsi zárját megbabrálták. A nyomozók egyelőre még próbálják kideríteni, pontosan hogyan törték fel a biztonsági zárat.

A hatóságok azt gyanítják, hogy több tolvaj hajtotta végre az akciót.

Elsőre az sem volt világos, az őrök mennyi ideig hagyták magára a járművet a pakolóban. Ráadásul még az is kérdéses, pontosan mekkora értékű veszteség érte az ékszerek és drágakövek tulajdonosait.

Több millió dollárnyi ékszert loptak el Kaliforniában Forrás: AFP

A Brinks közleménye szerint az előzetes információk alapján az eltűnt tárgyak összértéke nem éri el a 10 millió dollárt. A helyi rendőrség is ezzel az összeggel számol a biztosítási dokumentumok alapján, azonban arra számítanak, hogy a becsült kár értéke emelkedni fog. Az ékszerbemutatót szervező csoport igazgatója, Brandy Swanson viszont úgy nyilatkozott, hogy

18 károsult több mint 100 millió dollárnyi kárt szenvedett.

Swanson kiemelte, a legnagyobb probléma az, hogy a károsultak jelentős része olyan kiskereskedő, aki nem engedheti meg magának a szállítás teljes körű biztosítását. Mi több, ezek a kereskedők most akár egy élet munkáját veszíthették el.