Eladó a siófoki Jókai Villa Hotel

Vágólapra másolva!
A Jókai Villa Hotel múltja és persze Jókai Mórhoz kapcsolódó története már önmagában megéri a kattintást. De az sem hátrány, hogy a jelenről is összetettebb képet kaphatunk - írja az ingatlanbazár.
Vágólapra másolva!

"Somogyország" Balaton partján, Siófok egyik legszebb részén a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán

a platánfák hűvös árnyékában áll a ma már felújított, romantikus stílusú Jókai Villa Hotel.

Az épület hasznos lakótere 642 négyzetméteres amely egy 2225 négyzetméteres területen fekszik.

A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez.

A Jókai Villa Hotel Forrás: Ingatlanbazár

Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként.

Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.

A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ.

1995-ben a villa újból magánkézbe került. A Jókai Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi szoba és egy 75 négyzetméteres lakosztály került kialakításra. Az épületben wellness részleg finn-szaunával, gőzkabinnal, infra-szauna sófallal került kialakításra. [...]"

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!