Forró vízzel öntötte le a vásárlókat egy gyorsétterem üzletvezetője

Taco Bell, gyorsétterem
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 18: A view of Taco Bell located at 321 1st Ave. in Manhattan. Dave Kotinsky/Getty Images for Taco Bell/AFP
Vágólapra másolva!
A Taco Bell két vásárlója hiányos rendelésük miatt panaszkodtak egy dallasi vendéglőben, amikor az üzletvezető forró vizet öntött rájuk. Az érintettek pert indítottak az étteremlánc ellen, mivel súlyos égési sérüléseket szenvedtek az alkalmazottnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A Fox Business cikke szerint pert indítottak az amerikai gyorsétteremlánc, a Taco Bell ellen. A felperesek egyik ügyvédje, Ben Crump, kedden hozta nyilvánosságra, hogy Brittany Davis és egy kiskorú, maradandó bőrkárosodást szenvedtek a gyorsétterem egyik vendéglőjében.

A perbe foglalt incidens június 17-én történt, amikor a két vásárló nem kapta meg a megfelelő rendelést egy dallasi Taco Bellben. Az érintettek többször áthaladtak autóval a gyorsétterem ablakánál, hogy a rendelésük kiegészítését kérjék. Miután az alkalmazottak többször elutasították a kérésüket, leparkoltak és megpróbáltak bejutni a vendéglőbe, ami akkor már zárva volt.

Nem sokkal később az egyik ott dolgozó beengedte őket, majd bezárta mögöttük az ajtót.

A képen a Taco Bell logója látható Forrás: AFP/Getty Images/Dave Kotinsky

Az épületen belül többször kérték az alkalmazottakat, hogy javítsák ki a rendelésüket, azonban ők ezt nem tették meg. Végül az üzletvezető egy vödör forró vizet öntött rájuk, aminek következtében a felperesek menekülni kezdtek, viszont az ajtó zárva volt. A Yahoo News cikke szerint a második támadás előtt sikerült kijutniuk.

Az étterem dolgozói követték a sérült párost a szabadba, ahol kigúnyolták őket.

A kereset több mint 1 millió dollár kártérítést követel, mivel a kiskorú arcán, mellkasán, lábain és karjain komoly égési sérüléseket szenvedett, mindemellett Davis bőrének egy része a ruhájával együtt levált. Források szerint a forró víz főleg a nő mellkasát és hasát érte.

A Taco Bell közleményben közölte, hogy komolyan veszi a dolgozók és a vásárlók biztonságát, ezért felvették a kapcsolatot a perben leírt franchise-tulajdonossal és üzemeltetővel. A vállalat a folyamatban lévő peres ügyekre hivatkozva nem kívánt további nyilatkozatot tenni. A cég anyavállalata, a Yum! Brands, szintén szerepel a perben, ám vezetői nem kívántak hozzászólni az ügyhöz.