Két ruhadarab, amit nem érdemes viselni repülőn

Young woman in the airport Luggage Travel People Traveling Businesswoman First Class Girls Women Looking Through Window Urgency Abstract Aerospace Industry Global Communications Airport Lounge Waiting Flying Commuter Business Travel One Person Wide Concep
Young woman in the airport, looking through the window at planes
Vágólapra másolva!
Egy légiutas-kísérő elárulta, hogy az utasoknak mit nem szabad viselniük a repülőn, ha magasabb kategóriába lévő osztályba szeretnének kerülni utasfelvételkor, ami ritka ugyan, de előfordulhat.
Vágólapra másolva!

Sokan álmodnak arról, hogy utasfelvételkor magasabb kategóriába kerülnek, azonban ahhoz érdemes annak megfelelően öltözködni. Egy légiutas-kísérő elárulta, hogy milyen módon kell felöltözni, ha az ember előkelőbb ülésre vágyik.

A reptéri öltözködés trükkös lehet, hiszen olyan kényelmes ruhát kell találni, amely melegen tartja az embert az általában hűvösebb levegőjű repülőgépen, de amikor megérkezik a napsütötte úticéljára, akkor ne legyen túlságosan meleg. A legtöbben csak felkapnak egy kényelmes nadrágot, edzőcipőt és egy nagy pulóvert, azonban sokan nem tudják, hogy érdemes egy kicsit jobban kiöltözni, ha a magasabb kategóriás ülések magkaparintása a cél - írja a Mirror. Egy légiutas-kísérő elmondása szerint

nem gyakori, de előfordulhat, hogy a lefoglalt helyjeggyel magasabb osztályba sorolják át az utast, például turista osztályról üzleti osztályra.

Erre az esetre pedig nem mindegy, hogy milyen ruhát visel az ember.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/ekaterinapokrovsky.com/Ekaterina Pokrovsky

Elmagyarázta, hogy a farmer és a tornacipő ebben az esetben nem fog segíteni abban, hogy előkelőbb helyre kerüljön az illető.

Az kapja meg nagy eséllyel a magasabb komfortot nyújtó osztályon az üléshelyet egy alacsonyabb fokozatú jegy áráért, aki elegánsan, de visszafogottan öltözött fel. Nők esetében a szűk fekete nadrág, illetve a blézer vagy a ruha az ideális, férfiak esetében pedig az ing és elegáns nadrág.

Hozzátette, hogy nem kell egész út alatt a felsorolt, kényelmetlen öltözéket viselni. Felszállás után bármikor át lehet öltözni kényelmesebb ruhába. Azonban a légiutas-kísérő elmondása szerint a repülőtéren fontos a visszafogott elegáns megjelenés, ami akár segíthet abban is, hogy jobb helyre ültessék az illetőt.