Újabb fejlesztésbe kezd a Balatonnál a Mathias Corvinus Collegium

Tapolcai választás, Révfülöp
Tapolcai választás - Révfülöp
Vágólapra másolva!
A hetekben nyitották meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) beruházásában megépült révfülöpi vitorláskikötőt és diáktábort. Most pedig újabb fejlesztés indulhat el a településen. 
Vágólapra másolva!

A hetekben nyitották meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) beruházásában megépült révfülöpi vitorláskikötőt és diáktábort. A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor 30 gyermek és a velük foglalkozó 10-15 felnőtt elhelyezésére, továbbá oktatási programok és rendezvények megtartására is alkalmas. A fejlesztés meghatározó pontját jelentette a kikötő korszerűsítése, amihez közösségépítésre és oktatásra alkalmas hajókat szereztek be.

A Magyar Építők cikke szerint most újabb fejlesztés indulhat el a településen, ugyanis a közbeszerzési értesítő információi szerint a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány ingatlanfejlesztő társaságaként az ajánlatkérő, Pelso Talentum Ingatlanfejlesztő Kft. a Kacsajtosi út 1-3. szám alatt található ingatlanokon

üdülőterület kialakítását és a hozzá kapcsolódó szálláshelyek, sportlétesítmények és szolgáltató egységek átfogó komplex fejlesztését határozta el 107.275 négyzetméter összterületű telkeken.

Vagyis a Révfülöpi Gyermek- és Ifjúsági Tábor a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának fontos központja alakul át a tervek szerint.

A fotó a Révfülöpi Gyermek- és Ifjúsági Tábor jelenlegi állapotát ábrázolja:

A komplex üdülőfejlesztés részeként megvalósul a meglévő épületek, épületrészek átalakítása, korszerű, az MCC által tervezett hasznosításra, valamint az elavult, funkcióját vesztett épületek bontása és új, korszerű épület(ek) tervezése.

A tervezett üdülőterületi épületegyüttesben többek között az alábbi funkciókat kívánja az MCC megvalósítani:

  • szálláshelyek 330-350 fő számára,
  • közösségi, oktatási terek 300 fő diák számára: agora szabadtéri előadásokhoz, előadóterem és rendezvénytér, szálláshelyeken meglévő közösségi helyiségek kapcsolódó fedett-nyitott terekkel,
  • étkeztetés a meglévő konyha és étterem épületének korszerűsítésével, 300 fő diák étkeztetése két turnusban,
  • adminisztráció: információs pont és ügyeleti rendszer, gyülekezők színtere; iroda és multimédiás szoba körülbelül 15-20 fő dolgozó számára, open-office jellegű irodatér kialakításával,
  • szabadtéri csapatjátékokhoz sportpályák és tisztások kialakítása.