Hogyan lesz így elég édesség idén halloweenkor?

Halloween, gyerekek, csoki
Halloween: Kids Sit On Porch And Look At Halloween Candy
Vágólapra másolva!
Akár jelentősebb hiány is lehet édességekből idén halloweenkor – figyelmeztetett az amerikai Hershey csokoládégyártó. A beszerzési nehézségek miatt ugyanis gondot okozhat a kínálat kielégítése.
Vágólapra másolva!

A Hershey csokoládégyártó vezérigazgatója, Michele Buck csütörtökön közölte, a cég nem lesz képes teljes mértékben kielégíteni a fogyasztói keresletet az idei halloweeni ünnepi időszakban – írja a BBC.

Buck hangsúlyozta, az ukrajnai háború miatt nehezebb beszerezni a szükséges alapanyagokat.

A háborús helyzet ugyanis hatással van Németországra, ahonnan a Hershey a berendezéseit és a készleteit vásárolja.

Mivel pedig a vállalat ugyanazokat a gyártósorokat használja a mindennapi és az ünnepi termékek előállításához, ezért a cégnek „nehéz döntést" kellett hoznia, és inkább a mindennapi termékekre fókuszál – mondta Buck. Ez tehát azt jelenti, hogy a társaság várhatóan nem lesz képes elegendő mennyiségű ünnepi édességet leszállítani.

Nem lesz könnyű édességhez jutni idén halloweenkor Forrás: NurPhoto via AFP/Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto/Romy Arroyo Fernandez

Ez pedig üzletileg is megterhelő lehet a Hershey számára. A halloweeni ünnepi szezon ugyanis pénzügyileg kiemelten fontos az édességgyártóknak.

A Hershey esetében például ez az időszak adja a teljes éves forgalom mintegy negyedét.

Buck azt követően közölte az előrejelzést, hogy a Hershey a vártnál jobb negyedéves pénzügyi eredményekről számolt be. Az idei második negyedévben a vállalat 2,37 milliárd dolláros nettó árbevételt ért el. Ez 19 százalékkal haladta meg a megelőző év azonos időszakában mért eredményt, és az elemzői várakozásokat is felülmúlta.