Döbbenetes dolgokat közölt Elon Musk a Tesláról

Elon Musk
January 19, 2020 - Kennedy Space Center, Florida, United States - SpaceX CEO Elon Musk speaks at a press conference following the successful In-Flight Abort Test of the SpaceX Falcon 9 rocket and Crew Dragon capsule on January 19, 2020 at the Kennedy Space Center in Florida. (Photo by Paul Hennessy/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nemrég megtartották a Tesla szokásos éves közgyűlését, ahol Elon Musk ismertette, hogyan gazdálkodott a társaság a második negyedévben. 
Vágólapra másolva!

Musk közlése szerint ma már hárommillió Tesla fut szerte a világ útjain

- írja a Villanyautósok.hu.

Július végén mérföldkőhöz érkezett az autógyártó eredeti, és sokáig egyetlen gyára is, ugyanis immár kétmillió autó hagyta el a fremonti üzem kapuit.

A kaliforniai helyszín mellett viszont Sanghaj is gőzerővel termel immár két éve, így az elmúlt napokban a cég egésze átlépte a hárommilliós küszöböt is.

Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója Forrás: NurPhoto via Getty Images/Paul Hennessy

Az újabb mérföldkő kétségkívül jelentős eredmény, de ami igazán döbbenetes, az az, ami az eseményen megosztott többi adatból következik. Musk ugyanis elárulta, hogy jelenleg évi másfél milliós gyártási tempónál járnak, és ha minden jól megy, az évet kétmilliós kapacitással zárják.

Ez egyrészt azt is jelenti, hogy idén elérhetik az 1,5 milliós legyártott éves darabszámot, másrészt, ezt továbbgondolva,

nem a 14 év alatt legyártott hárommillió autó az igazán döbbenetes eredmény, hanem az, hogy 2023 végéig, mindössze másfél év alatt ez a szám duplázódhat.

Musk kérdésekre válaszolva azt mondta, hogy nagyjából egy tucat autógyár építésével számolnak, amelyek mind 1-1,5 milliós gyártási kapacitással bírnak majd. Azt is hozzátette, nagyon csodálkozna, ha 10 éven belül nem lenne 100 millió autójuk az utakon.