Belehalt sérüléseibe az a McDonald's-os dolgozó, akit állítólag lelőtt egy férfi. A hatóságok szerint a new yorki vásárló azért támadott az alkalmazottra, mert az anyja panaszkodott, hogy hideg sültkrumplit kapott.

A New York-i rendőrség megerősítette a 23 éves queensi Matthew Webb halálát. A gyorséttermi alkalmazottat múlt hétfő este lőtték nyakon a vendéglő előtt, méghozzá azért, mert egy férfi anyjának rossz minőségű sültkrumplit szolgáltak fel. A hatóságok beszámolója szerint Webb és az elégedetlen vásárló az étterem előtt kerültek fizikai összetűzésbe, amely során a gyanúsított előhúzta a fegyverét és nyakon lőtte a 23 éves fiatalt. A bűncselekmény elkövetője ellen azonban nem csak a McDonald's-os lövöldözés miatt emelnek vádat.

IllusztrációForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Yasin Ozturk

A 20 éves Michael Morgant és barátnőjét, a 18 éves Camellia Dunlapot, már Webb halála előtt gyilkossági kísérlettel és fegyver birtoklásának bűntettével vádolták meg. A tisztviselők szerint a nő állítólag odaadta párjának a fegyvert, majd a lövöldözés után elfutott vele. A férfit a McDonald's-os incidens után letartóztatták, illetve egy 2020-ban elkövetett emberölés miatt is vádolják.