Kihűlt sült krumpli miatt halt meg a McDonald’s egyik dolgozója

Lövöldözés az Egyesült Államokban, Smithsburg, 2022. június 10. Columbia Machine vállalat fröccsöntőüzem,  3 dead in shooting in US state of Maryland Maryland,shooting,Smithsburg Horizontal
MARYLAND, USA - JUNE 09: Three people were killed and multiple wounded, including a police officer, during a “mass shooting� at a factory in Maryland on June 9, 2022, in Smithsburg Maryland.Three people are dead and three others are injured including the suspect and a Maryland State Police trooper after a mass shooting at a manufacturing company north of Smithsburg Maryland. Yasin Ozturk / Anadolu Agency (Photo by Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe az a McDonald's-os dolgozó, akit állítólag lelőtt egy férfi. A hatóságok szerint a new yorki vásárló azért támadott az alkalmazottra, mert az anyja panaszkodott, hogy hideg sültkrumplit kapott.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőrség megerősítette a 23 éves queensi Matthew Webb halálát. A gyorséttermi alkalmazottat múlt hétfő este lőtték nyakon a vendéglő előtt, méghozzá azért, mert egy férfi anyjának rossz minőségű sültkrumplit szolgáltak fel. A hatóságok beszámolója szerint Webb és az elégedetlen vásárló az étterem előtt kerültek fizikai összetűzésbe, amely során a gyanúsított előhúzta a fegyverét és nyakon lőtte a 23 éves fiatalt.

A bűncselekmény elkövetője ellen azonban nem csak a McDonald's-os lövöldözés miatt emelnek vádat.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Yasin Ozturk

A 20 éves Michael Morgant és barátnőjét, a 18 éves Camellia Dunlapot, már Webb halála előtt gyilkossági kísérlettel és fegyver birtoklásának bűntettével vádolták meg. A tisztviselők szerint a nő állítólag odaadta párjának a fegyvert, majd a lövöldözés után elfutott vele. A férfit a McDonald's-os incidens után letartóztatták, illetve egy 2020-ban elkövetett emberölés miatt is vádolják.