A MOL közösségi oldalán megjelent felhívásában arra kéri a fogyasztókat, hogy alkalmanként legfeljebb 50 liter üzemanyagot tankoljanak. Így biztosítható az, hogy mindenkinek jusson üzemanyag a magyarországi kutakon.

"Közös érdekünk, hogy mindenhol legyen elegendő üzemanyag" - írja bejegyzésében a nemzeti olajtársaság.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

"Ha mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége van, lesz elegendő üzemanyag az országban" - írják.

A teljes piacon, valamint a Mol hálózatában különösen megnövekedett kereslet miatt, Magyarország üzemanyag-ellátása és a töltőállomások zavartalan működése érdekében a normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert töltsenek - kéri a vásárlóktól a vállalat.

"A tankolási limit célja, hogy biztosíthassuk minden vásárló kiszolgálását és az ország üzemanyag-ellátását - éppen ezért a jelenlegi helyzetben arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon a másikra is. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük" - írják közleményükben.

Nem ez az első rendelkezés, illetve ajánlás az üzemanyag-ellátás biztonságának fenntartása érdekében a Mol-nál. Augusztus elején jelezte a társaság, hogy naponta csak egyszer lehetséges a hatósági áras tankolás a kútjain. Ahogy pedig az Origo megírta, a társaság jelezte: a Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a néhány napja leállt Barátság kőolajvezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatáért fizetendő tranzitdíjat.