Beyoncé keményen beleszállt egy méregdrága bőrtáskáiról ismert luxusmárkába

Gondoltad volna? Indonéz és kínai ősöket is találtak Beyoncé felmenői között
Ma 40 éves Beyoncé
Vágólapra másolva!
A Prove.hu számolt be róla, hogy Beyoncé nemrég új albummal jelentkezett, és a Renaissance utolsó dalában az énekesnő a dalszövegbe csempészte azon üzenetét, hogy ideje olcsóbb, vegán bőrtáskára cserélni az állati bőrből készült méregdrága termékeket.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legdrágább táskájaként ismert Hermés Birkin táskák eddig szinte státuszszimbólumnak számítottak a divatrajongók és a sztárok körében. Nemrég még Beyoncé is ilyen táska tulajdonosa volt, de most ruhatárában drasztikus változtatásokat végzett. Az ikonikus Birkin darabot egy vegán bőrből készült táskára cserélte le, sőt a rajongóit is erre buzdította.

A 40 éves popdíva nagylemezének utolsó dalának szövege szerint hátat fordított a Hermes divatháznak, amelynek méregdrága bőrtáskái a gardróbjának a legmélyére kerültek.

Beyoncé Forrás: Instagram/beyonce

A Birkin táskák 1984-ben jelentek meg, és kegyetlen módon leölt állatok bőréből készültek – beleértve a strucc-, a kígyó- és a krokodilbőrt is. Azonban a Telfar táskák, amelyekre Beyoncé a dalban utal, állatmentes vegán bőrből készülnek.

Beyoncé állásfoglalása után a cég nagy ugrást tapasztalt az érdeklődés és az eladások terén is. Az egyik népszerű webáruház, a TheRealReal szerint 85 százalékkal emelkedett a táska iránti érdeklődés azon a napon, amikor Beyoncé albuma megjelent.

A Telfar vegán bőrtáskáinak egyike Forrás: Getty Images/2022 Edward Berthelot/Edward Berthelot

A Hermés divatház már eddig is sok kritikát kapott a Birkin táska miatt. 2015-ben egy titkos nyomozás eredményeként fény derült a kegyetlen bánásmódra a Hermès krokodilbőr-ellátó részlegén.

Az elsősorban bőrtermékeiről híres Hermés, és a Louis Vuitton táskákat gyártó LVMH az elmúlt években több krokodilfarmot is vásárolt szerte a világon Forrás: AFP/Pornchai Kittiwongsakul

Az ott készült videó nagy port kavart, ami sok luxus divatmárkát sarkallt arra, hogy mellőzze az állati bőr használatát. A változás pedig megállíthatatlan, amit az is jelez, hogy a vegán bőr piaci értékét 2030-ra már 66,8 milliárd dollárra jósolják a Grand View Research kutatása szerint. A Hermès pedig a múlt évben bejelentette partnerségét a MycoWorks biotechnológiákkal foglalkozó céggel. Ez a vállalat többek között gombákból készít vegán bőrt.