Családi házat vett volna egy asszony, egy egész kisváros lett belőle

kölcsön, hitel, lakásvásárlás
Vágólapra másolva!
A Reno Gazette Journal beszámolója szerint egy Nevadában élő asszony új családi házat szeretett volna vásárolni magának, helyette egy súlyos adminisztratív hiba folytán egy 86 telkes kisváros tulajdonosa lett - írja az Insider. 
Vágólapra másolva!

Az ügy kapcsán nyilvánosságot nem vállaló asszony a Renótól keletre fekvő Sparks város Spanish Springs népszámlálási körzetében nézett ki magának egy, a Toll Brothers építőipari cég nevéhez kötődő családi házat, amelyet a nevadai Washoe megyei értékbecslő hivatalának adatai szerint 594.481 dollárért árultak.

Végül 84 további telket és két közös területet kapott az ingatlanra vonatkozó okiratban szereplő másolási hiba miatt.

A 86 parcellás kisváros:

Washoe megye értékbecslőjének elmondása szerint a hiba úgy történhetett, hogy a Las Vegas-i eljáró ügynökség képviselője véletlenül a Toll Brothers egy másik átruházás leírását másolta be az asszonynak szánt tulajdoni lapjára. A hibáról már értesítették az érintetteket, annak javítása folyamatban van.

A kép csupán illusztráció Forrás: Dreamstime

A különös esetről tudósító lap szerint az elírás miatt az asszonynak adott 84 telek között van néhány olyan is, amelyeken már ház is épült, és el is adták azokat. Az értékbecslő szerint gyakori a hasonló hiba, ez az eset az érintett telkek száma miatt volt érdekesebb.

A hiba kijavítása érdekében a vevőnek vissza kell iratnia az ingatlanok tulajdonjogát a Toll Brothersre - írja a Reno Gazette Journal. Az egész folyamat attól függ majd, hogy a lakásvásárló mennyire együttműködő.