Nem vette át 150 millió forintos lottónyereményét egy magyar játékos

Vágólapra másolva!
Idén év elején, négy hét halmozódás után egyedüliként vihette volna haza a szerencsés a Joker-játék főnyereményét, a játékos azonban 90 napon belül nem jelentkezett nyereményéért - írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!

A nemzeti lottótársaság történetében többször előfordult már, hogy egy-egy játékos nem vette át a nyereményét. Az idei hetedik játékhéten nyertes Joker-játékos esetében is ez történt, ugyanis

közel 150 millió forintot nyert, azonban a rendelkezésre álló 90 nap alatt nem jelentkezett nyereményéért

- áll a tájékoztatásban.

A játék részvételi szabályzata alapján a társaság ilyenkor külön akciókat szervez, illetve a már meglévő nyereményalapokat egészíti ki annak érdekében, hogy visszajuttassa a játékosokhoz a fel nem vett összeget. Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban már 50 millió forint került a játékosokhoz, és

a következő hetekben további 100 millió forint sorsa fog eldőlni.

Forrás: Szerencsejáték Zrt

A februárban kihúzott jackpot egyébként a második legmagasabb fel nem vett Joker-összeg: a játék története során

2019-ben egy játékos 245,6 millió forintos jackpotért nem jelentkezett.

Az 1993-ban elindult játék saját forgalmi rekordját egy évtizeddel később - 1,2 millió darabos eladott szelvénnyel - állította fel. A következő évben azonban újabb rekordot tudhatott magáénak, amikor ugyanazon a játékhéten egyszerre öten értek el telitalálatot.

A legnagyobb nyereményt, 386 millió forintot 2017-ben vitték el, de a játék népszerűsége azóta is töretlen.

Az augusztus 15. és szeptember 11. közötti önálló Joker-akcióban minden játékos automatikusan részt vesz, aki egy szelvényen legalább 600 vagy 900 forint értékben vásárol Jokert valamely lottó, Eurojackpot vagy Kenó játéka mellett. A szerencsések akár hetente megnyerhetik a 15 x 300 ezer, a 3 x 3 millió, illetve az 1 x 10 millió forint pénznyeremények egyikét - írta a Szerencsejáték Zrt.