Minimálbérért dolgozott egy kertészetben a brit Erzsébet királyné unokája

Lady Louise Windsor, Lady Louis (Lujza) Windsor, Erzsébet királynő unokája,
2022-03-29 13:25:48 LONDEN - Louise Mountbatten-Windsor na afloop van de herdenkingsdienst voor prins Philip in Westminster Abbey. Philip, de man van koningin Elizabeth, overleed op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd in Windsor Castle. ANP POOL MISCHA SCHOEMAKER netherlands out - belgium out (Photo by Mischa Schoemaker / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Erzsébet királynő unokája, a 18 éves Lady Louise Windsor minimálbérért vállalt állást egy kertészeti központban, amíg várta az egyetemi felvételi eredményeit. A vásárlók alig hittek a szemüknek az üzletben.
Vágólapra másolva!

Minimálbérért vállalat nyári munkát Lady Lujza Windsor, II. Erzsébet királynő unokája. Az idén 19 éves Lujza egy kertészeti központban dolgozott, amíg várta a felvételi eredményét a St. Andrews Universitytől.

Mint a napokban kiderült, a királyi unoka felvételt nyert a neves intézménybe

– írja a The Sun.

Lady Lujza, aki Eduárd wessexi gróf és Zsófia wessexi grófné első gyermeke, óránként 6,83 fontért (kb. 3200 forint) dolgozott a kertészetben. Munkájához tartozott, hogy segített a kasszánál, üdvözölte a vásárlókat, metszette és átültette a virágokat.

Egy kertészetben dolgozott minimálbérért Lady Lujza Windsor, Erzsébet királynő unokája Forrás: AFP/Paul Ellis

A The Sunnak nyilatkozó vásárlók pozitívan számoltak be a különös találkozásról. Az egyik vevő szerint úgy tűnt, Lady Lujza kifejezetten szereti a munkáját, és nagyon szerényen viselkedett, miközben igen kedves volt a vásárlókkal.

Egy másik vevő közölte, tudja, hogy manapság nehéz a megélni az Egyesült Királyságban, de azt nem gondolta volna, hogy még a királynő unokájának is egy kertészetben kell dolgoznia.

Noha Lady Lujza 16. a trónöröklési sorban, és egy 30 millió fontos kastélyban él, a bérezési szabályok rá is vonatkoznak. Mivel csak 18 éves és korlátozott munkatapasztalattal rendelkezik, valószínűtlen, hogy sokkal többet kereshetett volna a 6,83 fontos minimálbérnél.