Változások jelei mutatkoznak a fővárosi agglomeráció ingatlanpiacán

FOTÓ FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA légi felvétel városkép
Dunakeszi, 2011. május 7. Lakópark Dunakeszin. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vágólapra másolva!
Az északi agglomerációban az ingatlanpiaci forgalom a második negyedévtől kezdve visszaesett. A tulajdonosok azonban egyelőre reménykednek abban, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, árcsökkenéssel ezért még nem nagyon lehet találkozni - írja közleményében a Balla Ingatlan.
Vágólapra másolva!

Közleményük szerint a koronavírus-járvány alatt jelentősen megemelkedtek az északi agglomeráció telek- és lakóingatlanárai, így a jelenleg is tapasztalható piaci helyzetben ezek az ingatlanok már nem igazán jelentenek valós alternatívát a fővárossal szemben.

Lakópark Dunakeszin Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az ingatlanközvetítők tapasztalatai szerint a tulajdonosoknak több időre van szükségük, amíg reagálni tudnak a csökkenő keresletre, ezért az árakban még nem tapasztalható változás. Úgy tűnik, hogy inkább "kivárásra játszanak",

abban reménykednek sokan, hogy talán rendeződik a helyzet,

és így minden visszatér a régi kerékvágásba.

A konkrét ingatlanpiaci árakat tekintve jelentős szórással találkozunk Dunakeszi és környéke esetében: újépítésű házat 80 millió forinttól találhatunk, míg az új lakásoknál 50-60 millió forintnál kezdődik a kínálat, vagyis a fővárosban megszokott egymillió forintos négyzetméterárak jellemzőek. A használt ingatlanok piacán 600-800 ezer forintos átlagár alakult ki, de a keresett lokációkban az újszerű ingatlanok négyzetméterára elérheti az 1 millió forintot is - áll a közleményben.