Nagy lehet a baj: ismeretlen eredetű lázas megbetegedésekről jelentettek Észak-Koreából

Észak-Korea, koronavírus, covid-19
This picture taken on May 17, 2022 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 18 shows railway station staff disinfecting Pyongyang station premises as a prevention measure against the Covid-19 coronavirus. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / - South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. /
Vágólapra másolva!
Az észak-koreai állami média közlése szerint ismeretlen eredetű, lázzal járó járvány jelent meg egy Kínával határos régióban. A bejelentés szerint nem a koronavírusról van szó, amellyel szemben Észak-Korea ebben a hónapban már győzelmet hirdetett.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea kínai határhoz közeli Rjanggang tartományából kedden négy lázas esetet jelentettek, aminek következtében

a hatóságok azonnal lezárták a területet, és orvosi csapatokat mozgósítottak a térségben

– írja a Reuters a KCNA észak-koreai hírügynökség beszámolója alapján.

Az ismeretlen lázas megbetegedés kapcsán a hatóságok kizárták a koronavírust, mivel a járványhelyzet részletes elemzése a hónap elején azt mutatta, hogy az elmúlt hetekben nem volt Covid-19-es megbetegedés az országban.

Ismeretlen eredetű lázas megbetegedés jelent meg Észak-Koreában, miközben az állam győzelmet hirdetett a koronavírus felett Forrás: AFP/Str

Észak-Korea hivatalosan soha nem közölte, hogy az országban pontosan hány ember kapta el a koronavírust, helyette a lázas megbetegedések számáról jelentettek.

Ez idővel mintegy 4,77 millióra emelkedett, de a hivatalos közlés szerint július 29. óta nem regisztráltak ilyen esetet.

A hatóságok járványügyi, virológiai és tesztelési szakértőket küldtek a térségbe, hogy kivizsgálják a lázas esetek okát, miközben intézkedéseket rendeltek el a terjedés megakadályozása érdekében – közölte az Állami Sürgősségi Járványmegelőzési Központ.

Az illetékes hatóságok lépéseket tesznek annak érdekében, hogy felkutassák az összes olyan személyt, aki kapcsolatban áll a gyanús esetekkel.

Emellett szigorú orvosi megfigyelés alatt tartják az érintetett területet – tette hozzá a KCNA.