Eladtak egy világháborús tengeri erődöt

bull sand fort
2006-os felvétel a különleges tengeri ingatlanról
Vágólapra másolva!
Anglia keleti partjainál, a Humber-torkolatban található a Bull Sand Fort, amelyet a közelmúltban egy aukció keretében értékesítettek mintegy 490 ezer fontért (közel 230 millió forintért). Az 1915 és 1919 között épített egykori brit katonai bázist az első és a második világháborúban is használták. A különleges építmény jelentős felújításra szorul, azonban a benne rejlő lehetőségek határtalanok. A Bull Sand Fort egykor 200 fős helyőrséget is képes volt elszállásolni, így akár rendezvényhelyszín, hotel vagy épp exkluzív villa is lehet belőle.
Vágólapra másolva!

Az alábbi képeken a különleges haditengerészeti erőd látható:

A három emeletes épülethez pince, valamint egy kilátó is tartozik, és úgy tervezték, hogy még az ágyúzásnak is ellenálljon.

A Bull Sand Fortot 1956-ban szerelték le, azóta áll kihasználatlanul. Az idén nyáron megrendezett árverésen a hadiszállás kikiáltási ára mindössze 50 ezer font volt (23 millió forint), a hatalmas érdeklődés és a sok licit azonban jelentősen megdobta a végső eladási árat.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a tulajdonos miként szeretné majd hasznosítani az építményt, mindenesetre a földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően az egykori támaszpont igazi kincs lehet a nyugalomra vágyók számára, hiszen csak magánhajóval vagy helikopterrel lehet megközelíteni azt.

Cikkünk kiemelt képe a tengeri ingatlanról készült 2006-os felvétel.