10 millió dollárt utalt ki tévedésből egy kriptodeviza-vállalat egy felhasználónak

Amerikai, kriptoművész, kripto, művész, alkotó, NFT, kriptovaluta
Crypto artist Robness shows his piece "Brute Trash Can", which sold for over $250,000, in Torrance Beach, Torrance, California, January 27, 2022. - Robness is a 38-year-old Los Angeles artist who claims to be one of the pioneers of crypto-art. In January 2020, he downloaded and manipulated an image of a trash can from the internet and was censored by one of the most important platforms for the sale of digital works. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 10 millió dollárt utalt át tévesen a világ egyik legnagyobb kriptopénz vállalata. A hibára csak pár hónappal később jöttek rá, amikor már késő volt. Az ügy bíróság elé került.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb kriptopénz kereskedési platformja, a Crypto.com, még 2021 májusában véletlenül hatalmas összeget utalt át Thevamanogari Manivelnek, amikor a cég egy mindössze 100 dolláros visszatérítést próbált feldolgozni. A hibára hét hónappal később jöttek rá a vállalat dolgozói, így most jogi eljárás indult a nő és testvére ellen.

A bírósági dokumentumok szerint 2021 decemberében egy ellenőrzés során derült ki, hogy véletlenül 10,5 millió dollárt küldtek egy felhasználónak.

Sőt, miután megérkezett a hatalmas összeg a bankszámlájára, a melbourne-i nő rögtön átutalt belőle 10,1 milliót a testvérével létrehozott közös számlájukra. A nagyobb probléma, hogy a nő és testvére már el is költötték a több millió dollárt. A 7News beszámolt arról is, hogy Thevamanogari Manivel egy öt hálószobás házat vett ajándékba húgának.

A bíróság elrendelte, hogy a két nőnek el kell adnia a luxusotthont, illetve vissza kell juttatnia a több millió dollárt a vállalatnak. Emellett az ügy októberben ismét a bíróség elé kerül.