Razzia volt a legnagyobb amerikai bank frankfurti irodájában

JP Morgan, JPMorgan, london, irodaház
A view of US banking giant JP Morgan's offices in Canary Wharf are pictured in London, on May 11, 2012. US banking giant JPMorgan Chase said Thursday it had lost $2 billion on derivatives since March in what chief executive Jamie Dimon called a "flawed" and "poorly executed" hedging operation. In a unscheduled conference call, Dimon also said the bank could face another $1 billion in losses through the end of June due to market volatility. AFP PHOTO/CARL COURT (Photo by CARL COURT / AFP)
Vágólapra másolva!
Talán minden idők legnagyobb adócsalása lehet az évszázad rablásaként elhíresült cum-ex ügy, melynek keretében volt már razzia a Barclays, a Merril Lynch és a Morgan Stanley frankfurti központjában is. Most a JPMorgan irodájára csapott le a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A JPMorgan Chase frankfurti irodájában tartottak razziát a kölni ügyészség emberei kedden – közölte szerdán a szervezet szóvivője, hozzátéve, hogy a nyomozók négy gyanúsított lakásán és egy, az ügyben célpontként nem szereplő könyvvizsgáló irodájában is jártak.

Illusztráció Forrás: AFP/Carl Court

A bank közleményben megerősítette a kutatás tényét és elmondta azt is, hogy együttműködik a hatóságokkal.

További részleteket az ügyről a Világgazdaságban talál!