Összesen 20 darab, legalább 4 millió dolláros ingatlanüzletet kötöttek Manhattanben a múlt héten. Ez kiugróan erős időszaknak számított New York központjának ingatlanpiacán.

Szokatlan erős forgalmat bonyolítottak a múlt héten a manhattani luxusingatlanok piacán. Az augusztus 29. és szeptember 4. közti időszakban ugyanis 20 olyan szerződést kötöttek New York központjában, amelynél a lakóingatlan értéke legalább 4 millió dollár volt – írja a Mansion Global. A megelőző hét is nagyon erős volt, akkor 21 ilyen üzletet zártak le.

Az üzletek összértéke 150,7 millió dollárt tett ki, amivel a múlt hét felülteljesítette az erre a hétre vonatkozó elmúlt 10 éves átlagot.

Sűrű forgalmat bonyolított a manhattani ingatlanpiacForrás: AFP/Angela Weiss

A legnépszerűbbek a társasházi ingatlanok voltak. A legnagyobb üzlet is egy társasházi loftlakáshoz kötődött. A SoHóban található, közel 400 négyzetméteres, négy hálószobás, erkélyes ingatlan 18 millió dollárért kelt el.

A második helyre egy 322 négyzetméteres, Central Parkra néző, három hálószobás lakás futott be, 13,9 millió dolláros árral.

A múlt héten vevőre találó lakások átlagos meghirdetési ára egyébként meghaladta a 6 millió dollárt, a vevőknek pedig ebből átlagosan 7 százalékot sikerült lealkudniuk. A frissen elkelt ingatlanok átlagosan 705 napot töltöttek a piacon.