Hivatalosan is csődvédelmet kért a magyar Cinema City anyacége

mozi, mozizás, illusztráció
Vágólapra másolva!
Csődvédelmet kért az Egyesült Államokban a magyarországi Cinema City anyacége, a londoni székhelyű Cineworld. A világ második legnagyobb mozihálózata elsősorban a koronavírus-járvány hatásai miatt került nehéz pénzügyi helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is csődvédelmet kért az Egyesült Államokban a Cineworld, miután a vállalat a múlt hónapban már jelezte, hogy erre sor kerülhet. A menedzsment hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatti bezárások súlyos zavarokat okoztak a cég működésében, és jelentős részben ez vezetett a jelenlegi helyzethez – írja a Fox Business.

A csődeljárás azonban nem jelenti azt, hogy a vállalat eltűnik a nemzetközi mozipiacról.

Sőt, a megindítással párhuzamosan a jelenlegi hitelezők vállalták, hogy 1,94 milliárd dollárral segítik a céget. Részben ennek tudható be, hogy a Cineworld ígérete szerint a mozilátogatók nem is fogják észrevenni az egész folyamatot. A terv szerint 2023-ban pedig már véget is érhet a csődeljárás.

A társaság közleményben jelezte, hogy egy alapvető átszervezési folyamatot indítanak, amely elsősorban az amerikai és brit mozikat érinti majd.

A Cineworld egyébként 5 milliárd dolláros adósságot halmozott fel.

Ennek része egy 1 milliárd dollár értékű bírság is, melyet a kanadai igazságszolgáltatás rótt ki a vállalatra, amiért kihátrált egy kanadai rivális felvásárlásából.