Egy kanadai Tesla-tulajdonos azt állítja, hogy 140.000 dolláros (kb. 57 millió forint) járművének akkumulátora lemerült, és amíg nem szerzi be a 26.000 dollárba (közel 11 millió forintba) kerülő újabb eszközt, addig nem férhet hozzá a saját autójához - írja a FoxNews.

Mario Zelaya TikTok videós posztban adott hangot felháborodásának, amelyben többek között ezt is mondja: az ócskavas autóm meghalt, lezárták, így nem tudok beszállni." A videó felirata a következő: "26 ezer dollár egy új akkumulátorért. Kizárva a kocsiból. Visszahívás szükséges".

@supermariozelaya Replying to @Mario Zelaya Here’s an update and some clarifications on my dead Tesla. Also, someone is buying it tomorrow for $19K and is taking on the responsibility of opening up the car. I got 85 messages on FB Marketplace on it . Guess I’m selling it for cheap? #tesla#car♬ original sound - Mario Zelaya

Az autót még 2013-ban vásárolta, de akkor még nem derült ki, hogy ezeknél és még a 2014-es modelleknél is, folyamatosan szivárog a légkondicionáló rendszer folyadéka az akkumulátorra. 

Zelaya elmondta, hogy a Tesla az Uber kreditjeit is zárolta a szervizelés idejére.

A Tesla megpróbálja a szőnyeg alá söpörni az ügyet" - állítja a dühös autótulajdonos. "Nem adnak semmilyen magyarázatot arra, hogy miért hibásodott meg az akkumulátor" - tette hozzá. A tulajdonos szerint a cég nem adott segítséget ahhoz, hogy új akkumulátor nélkül kinyithassa autóját.

A panaszáradat részeként elmondta azt is, hogy amikor a vállalat autóit szervízelik, soha nem ellenőrzik az akkumulátort, mondván, ez indokolatlan és felesleges időpocsékolás lenne. 

Mivel lejárt az autóra érvényes garancia, Zelaya az autó eladását tervezte az eset idején, de az ehhez szükséges papírokhoz már nem fért hozzá, így újakat kellett beszereznie.

Soha többé nem veszek másik Teslát, a cég minden autója mehetne egyenesen a roncstelepre." - fakadt ki a tulajdonos.

IllusztrációForrás: AFP/Julian Stratenschulte

Egy másik, a héten közzétett videóból kiderült, hogy Zelaya végül sikerrel túladott autóján, amitől alig várja, hogy megszabadulhasson.

A Tesla-tulajdonosok egy csoportja Norvégiában még a múlt hónapban éhségsztrájkba kezdett, így akarják felhívni Elon Musk vezérigazgató figyelmét a járművükkel kapcsolatos, állításuk szerint hosszú ideje fennálló problémasorozatra. 

Arról nincs információ, hogy a vállalat bármilyen módon reagált volna a különös állításokra.