Egyetlen jeggyel lehet utazni az autómentes napon az egész országban

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, 2022.05.18. Parlament, Vitézy Dávid
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, Vitézy Dávid
Vágólapra másolva!
Szeptember 22-én csütörtökön lesz idén is az Autómentes Nap az Európai Mobilitási Hét keretében - írja Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében. Ehhez kapcsolódóan egy fontos, és vélhetően sokakat vonzó újítást is bejelentett a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára.
Vágólapra másolva!

A bejegyzésből kiderül: ezúttal azonban egy új akciót is bevezetnek az Autómentes Nap alkalmából.

Ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig!

Mindez tehát igaz a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is -

bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes.

A gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap. A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatóak lesznek a nap végéig országosan.

Vitézy Dávid Fotó: Csudai Sándor

A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Az akció részletei itt érhetők el: mav.hu/egyjeggyel