Célzott kibertámadás érte a Revolut pénzügyi-technológiai céget, a támadás több mint ötvenezer ügyefelet érintett - írta Cybernews.

Az érintett ügyfeleknek a cég e-mailt küldött, ez egyik ügyfél ezt közzé tette a Redditen. A litván állami adatvédelmi felügyelőség szerint felhasználónevek, e-mail címek, telefonszámok és számlaszámok kerülhettek veszélybe.

A Revolut szerint azonban a pénz biztonságban van, és a támadás során nem jutottak hozzá kártyaadatokhoz. A Cybernews felkereste a Revolutot, hogy tisztázza a helyzetet. A vállalat azt mondta, hogy nem történt hozzáférés teljes körű fizetési kártyaadatokhoz.

"A kártyaadatokat hash-olták, ezért védettek" - közölte a cég.

A Revolut közölte, hogy nem fogja felhívni a felhasználóit, és nem fog SMS-üzeneteket küldeni nekik a jogsértéssel kapcsolatban, így minden ilyen kísérletet átverésként kell kezelni.

"Azonnal azonosítottuk és elkülönítettük a támadást, hogy drasztikusan korlátozzuk a hatását, és felvettük a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel. Azok az ügyfelek, akik nem kaptak e-mailt, nem érintettek" - mondta a Revolut szóvivője.