Elképesztő, milyen dolgokra költik pénzüket egyes vagyonosok - képek

Megnyílt az első szálloda, ahol a wc és a bidé is aranyozva van - Fotók dolce hanoi golden lake
Vágólapra másolva!
Szupergazdagnak lenni azt jelenti, hogy az ember megengedheti magának, hogy olyan dolgokat is megvásároljon, amelyekre sokan még csak nem is gondolhatnak. A luxusautókon és pazar villákon túl azonban egyesek a valójában használhatatlan kacatokra is dollármilliókat költenek. Ennek kapcsán a Bien.hu segítségével a világ legdrágábban elkelt felesleges holmijai közül mutatunk be néhányat.
Vágólapra másolva!

Az alábbi képes összeállításban olyan abszurd tárgyakat mutatunk be, amelyek a nagyon magas áruk ellenére szinte teljesen haszontalanok:

Aranylegó:

A 14 karátos arany kocka ára nem kevesebb, mint 14.450 dollár (kb. 5,8 millió Ft). A mindössze 25,6 grammos apróságot eredetileg a LEGO ajándékozta a régóta nála dolgozó alkalmazottainak, 1979 és 1981 között, a fenti kincset érő darabkáért pedig egy gyűjtő fizette ki a hatalmas összeget.

Műfogsor dísztárgy:

A világ legdrágább műfogsorát nem saját részre vette az új tulajdonosa, egy dúsgazdag üzletember. A jótékonysági aukción 36.857 dollárért (kb. 14,9 millió Ft) elkelt protézis a hírek szerint John Lennon egykori fogsora volt, ezért kaphatott ilyen borsos árcédulát. A kifizetett összeg nagy része karitatív célokat szolgált, a műfogsor pedig abszurd dísztárgyként végezte.

A legdrágább kesztyű:

Egykor Michael Jackson tulajdona volt ez a képen látható ékköves kesztyű, amely 2009–ben került a New York-i Ponte 16 Resort tulajdonába egy manhattani aukció során, 420.000 dollárért (kb. 169 millió Ft).

A cikk folytatódik, lapozzon a következő oldalra!